Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının 23 ile 25 yeni stad projelerinin birçoğu tamamlanırken, Son olarak 12 ile 15 Stadyum ihaleye çıkarıldı. Kahramanmaraş’ta çok istenilmesine rağmen bir türlü yapılamayan yeni stad sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor.

Türkiye’nin 23 iline devasa stadlar yapan Genlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, yaptığı stadlarla kıskandırmaya devam ediyor. Son olarak 12 ile 14 stadyum müjdesi geldi. Bazı illerde çürük raporu olan stadyumlar bakanlık tarafından yenilenirken Kahramanmaraş’ta ise güçlendirme ile yoluna devam ediyor. Kentte profesyonel maç oynanan 12 Şubat Stadyumu ve diğer Stadyumumuz Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilmeyeceğine dair yazısıyla Kahramanmaraşspor stadyumsuz kalmasıyla karşı karşıya kalırken, Kahramanmaraş’ın stad hayali, başka bahara kaldı.

YENİ STADYUM RAFA KALKIYOR!

 Aylardır, haftalardır sosyal medya ve gündemde çıkan stadyum haberlerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan cevap gelmişti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal şehirde yaptığı spor çalıştayında stadyumun yapılacağını duyurmuştu. Kahramanmaraş’a 30.000 kişilik bir stadyum yapılacağını açıklayarak spor kamuoyunu rahatlatmıştı. Seçimlere bir gün kala Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın açıklamalarının ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir heyecan yaratan Yeni Stadyum için proje çalışmalarının Tasarruf tedbirleri Kahramanmaraşspor taraftarını üzdü ve Yeni stadyum yapılamayacağı duyuruldu.

12 İLE 14 STADYUM

İnşaat halindeki stadların bulunduğu şehirlerdeki eski stadların kapasitelerini, geçen sezonki seyirci ortalamalarını ve yeni kapasitelerini araştırıldı. Seyirci kapasitesi olmayan şehirlere bile milyonlarca lira harcanarak devasa stadların yapılması, olmayan seyirciyle nasıl dolacağı merak ediliyor. Seyircisi olmayan illere devasa stadların yapılması Kahramanmaraş’ın takımlarının ve Kahramanmaraşlı futbolseverlerin çektiği stad çilesiyle karşılaştırılınca ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirtiyor. Çünkü yeni sezonda büyük sıkıntılarla boğuşan Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’un önceki sezonlarda TFF’den gelen tebligat doğrultusunda Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yazısının ardından TFF’den iki kulübe fakslanan yazı ile Kahramanmaraşspor her yıl farklı bir tedirginlikle müsabakalarını icra ediyor. Komşu illerden Adana’da 2 takımın olması, Gaziantep ve Malatya illerinin de aynı keza da olması gözleri Osmaniye’ye çevirmişti. Bugün Kahramanmaraş’ta stadın yapılmaması, kenti stadsız bırakacak.

Editör: TE Bilişim