Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak

“‪19 Mayıs 1919 tarihi şanlı mazimizde çok önemli bir yere sahiptir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanmış vatanseverlerin yaktığı meşale sonucunda, aziz Türk milleti esarete karşı üstün fedakarlık göstererek bağımsızlığını elde etmiştir.

‪19 Mayıs yeniden diriliş günüdür. Ergenekon’dan çıkışta yol gösteren Bozkurt ne ise 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Atatürk’te odur. 19 Mayıs; Türk’ün ikinci kez Ergenekon’dan çıkışı, esareti hiç bir zaman kabul etmeyeceğini dünyaya haykırarak tarih yazdığı kurtuluşun besmelesidir.

‪Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan istiklal meşalesi daha sonra Amasya, Erzurum ve Sivas’ta elden ele, dilden dile, gönülden gönüle yayılmış; aziz Türk milletinin hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlamıştır.

‪19 Mayıs, en zor şartlarda dahi birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman tüm engelleri aşabileceğimizi bütün dünyaya gösterdiğimiz gündür. 19 Mayıs, ‘Atatürk’ü Anma’ aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

‪Şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu kutsal vatanı sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bu görev ve sorumlulukların nesilden nesile aktarılmasında köprü olacak Türk gençliğinin işlevi ise çok önemlidir.

‪Unutmayalım ki, gençliğe verilen değer ve eğitim geleceğe yapılan bir yatırımdır. Türk gençliği, geçmişi okuyarak bugünü yorumlamalı ve geleceği tasarlamalıdır. Mazi ile ati arasında sağlam köprü kurulursa; fikirler tahakkuk eder, ülkülere ulaşılır ve geleceğe sağlam basılır.

‪Türk gençliğinin, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine vermiş olduğu “Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etme” görevinin bilincinde olarak, bu aziz vatanın bekası için asli sorumluluklarını yerine getireceğine inancımız tamdır.

‪Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, damarlarında akan asil kandan aldığı feyzle geleceğe Türk mührünü vurmaya muktedir Türk gençliğinin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim