Turizmde uzun zamandır ülkelerin yerine ‘marka şehir’lerin dönemi yaşanıyor. Türkiye; İstanbul’dan Antalya’ya, Gaziantep’ten Nevşehir’e kadar bu markalaşmada pek çok şehriyle öne çıkıyor. T

urizmcilerin ‘marka’ hareketine katkı sağlamak için çalışmaları ise devam ediyor. Hem yerli, hem de yabancı turisti çekmek için şehirlerin attığı büyük adımlardan biri de Kahramanmaraş’tan geldi.

Termal turizm konusunda açtığı tesisle şehrin yayla bölgesine önemli bir yatırım kazandıran Ali Rıza Kısakürek, şifalı suları ile tanınan Hartlap-Döngele bölgesine bir asma köprü projesi kazandırmak istiyor. Projenin hayata geçirilmesi ve Kahramanmaraş’ın bu bölgesine daha fazla yatırımcı kazandırmak için çalıştığını belirten Kısakürek, dut ağacından yapılacak köprünün 520 metre uzunluğunda ve Sır Barajı üzerinden Yavşan Yayla’sını Döngele’ye, Döngele’yi Başkonuş’a, Başkonuş’u da Andırın’a bağlayarak bölgeler ve komşu şehirler arası mesafeyi kısaltması planlanıyor.

Kahramanmaraş, gelecek yıllarda Türkiye’nin turizm gündeminde olmaya devam edecek. Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği tarafından geçen yıl yapılan değerlendirme ile EXPO 2023 Kahramanmaraş onaylanmıştı. 56 ülkeden katılımın olacağı EXPO, Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde 21 Nisan-31 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

‘Elçi olduk’

Kısakürek, özellikle termal suların şifasının ve sağlık turizminin bölgede büyük potansiyel vadettiğini anlatırken, şunları söyledi:

Yatırımcıya davet

Sır Barajı üzerinde hayata geçirilecek asma köprü projesi için kara yolu çalışmalarının belli bir aşamaya geldiğini kaydeden Ali Rıza Kısakürek, “Kahramanmaraş bile eskiden İstanbul’dan otobüsle 22 saat sürüyordu. Şimdi uçakla 1 saat 20 dakika. Termal suyun bulunduğu Döngele bölgesi ve yaylaların merkeze 45 kilometre uzaklığı var ve virajlı bir yol olması nedeniyle sorunlu. Köprü yapıldığı zaman tüm mesafeler 20 kilometre kısalacak. Yeni yatırımcıları da davet ediyoruz. Buraları inceleyen herkesin yatırım yapacağına inanıyoruz. Yavşan Yaylasının yolu, elektriği en iyi şekilde yapıldı, tek eksiği hak ettiği yatırıma kavuşması. Başkonuş’ta bir tesis yapıldı, yenileri de yapılabilir. Aynı zamanda bölgede çadır ve karavan park alanı da çok ünlü” diye konuştu.

Dut ağacı köylerden 

Asma köprü için dut ağacı ihtiyacının bir kısmının çevre köylerdeki muhtarlardan talep edildiğini ve karşılık bulduğunu belirten Ali Rıza Kısakürek, “Her muhtara bu ağaçlardan getirmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Onlar da sahipleniyor. Sadece köprüyü görmeye gelenler bile olacağını düşünüyoruz. Hem de bu yaylalarımızı turizme tam anlamıyla kazandıracağız” diye konuştu.

Yeni yatırım yeni istihdam

Editör: TE Bilişim