Uçar konuyla ilgili şunları kaydetti;

Ticaret Bakanlığına bağlı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğümüz tarafından kooperatifçiliğin geliştirilmesi, kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda bir farkındalık oluşturularak kooperatifler aracılığıyla iç ve dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla belirli aralıklarla kooperatifler fuarı düzenlenmektedir. Bu doğrultuda Türkiye Kooperatifler Fuarının dördüncüsü ülkemizde ve dünyada süregelen Covid-19 salgınının yayılmasını engelleyecek gerekli tüm tedbirlerin alınması suretiyle 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda, Koronavirüs (COVID-19) Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan "COVID-19 Kapsamında Kapalı Alanlarda Düzenlenecek Olan Fuarlarda Alınacak Önlemler ve Uyulması Gereken Kurallar" çerçevesinde kooperatif ve üst kuruluşları ile kooperatifçilikle ilgili tüm kesimlerden katılımcıların yer alacağı fuarda, kooperatif ürünlerinin tanıtılması ve ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesi hedeflenmekte ayrıca çeşitli konularda çevrim içi seminerler düzenlenerek kooperatiflerimizin ticari hayatta başarılarının artırılmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Fuarla ilgili bilgiler ve yapılacak etkinlikler www.koopfuar.com.tr internet adresinden de takip edilebilecektir.

Ayrıca Bakanlığımızın KOOP-DES (Kooperatiflerin Desteklenmesi) Programı ile kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedeflenmiştir.

KOOP-DES (Kooperatiflerin Desteklenmesi) programı kapsamında, ilk uygulama olarak Programa, kuruluş, işleyiş ve denetimleri Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecektir.

Özellikle bu yıl içerisinde 15 Temmuz 2020 tarihinden itibaren başvurular alınmaya başlanmış olup, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Makine ve Teçhizat Alımı (Yüzde 75 oranında ve üst limit 200 bin TL), Sergi ve Fuar Katılımları( Yüzde 75 oranında üst limit 30 bin TL) ve Nitelikli Personel İstihdamı (Yüzde 100 ve üst limit 30 bin TL ve 2 personel için başvurulabilir) konularında hazırlayacakları proje ve ekleri ile birlikte başvuru yapabileceklerdir.

Söz Konusu program ile ilgili yeterli bilgi https://ticaret.gov.tr/kooperatifcilik/koop-des internet adresinden ilan edilmiştir.

KOOP-DES projeleri kapsamında il müdürlüğümüze hali hazırda 3 adet proje başvurusu yapılmış olup bu projeler değerlendirme aşamasındadır.

Kabul edilen başvurular ise bakanlığımızın internet sitesinden yayınlanarak ilan edilecektir.”