Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren yaralılardan Mustafa Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüse Çorum'dan Şanlıurfa'ya gitmek için bindiğini söyledi.

Kaza sırasında uykuda olduğunu dile getiren Koca, "Bir ses duyduk, otobüsün yerde sürüklenme sesiydi. Yolcular sağa sola savruldu. Otobüsün ışığı hemen gitti. Hemen çocukları çıkartmaya çalıştık. Sonra ambulanslar falan geldi." diye konuştu.

Tunahan Yüksel ise kaza gece olduğu için uyku halinde olduklarını anlattı.

Otobüsün Göksun'a doğru gelirken birden sağa sola savrulmaya başladığını ifade eden Yüksel, "Sonra da sol tarafının üzerine devrildi ve ileriye doğru sürüklendi. Biz de arabayla birlikte sürüklendik. Kendime geldiğimde başım kanıyordu. Acil çıkışı kırdık, oradan çıktık. İnsanlar bağrışıyordu. Her taraf yaralıydı. Sonra sağlık ekipleri geldi bizi hastaneye sevk ettiler" dedi.

Hastane başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal de kaza dolayısıyla hastanelerine gelen 6 yaralının hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Hastalardan birinin taburcu olduğunu belirten Bilal, "Üç hastamızı yatırdık. Herhangi bir sorun yok. Diğer hastalarımız da acilde gözlem altında. Hastalarımızı duruma göre gerekirse yatıracağız ya da taburcu edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Çetiner Çetin (34) idaresindeki Samsun-Şanlıurfa seferini yapan Kamil Koç firmasına ait 55 JA 466 plakalı yolcu otobüsünün, Kayseri-Kahramanmaraş karayolunun Mehmet Bey Mahallesi mevkisinde refüje devrilmesi sonucu 7 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı. 

***

***

***

***

Editör: TE Bilişim