Pençe Kartal-2 Harekat bölgesi olan Gara'da terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaş şehit edilmişti. Sosyal medyada da birçok kurum terör örgütünü lanetleyen açıklamalar yaparak baş sağlığı mesajları yayınladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi olaydan bir gün sonra sosyal medya hesabından tepki çeken bir açıklama yayınladı.

"NE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DEDİLER NE DE TERÖRÜ LANETLEDİLER"

TTB sosyal medya hesabından "Acılarını paylaşıyoruz" diyerek şunları söyledi: "Gara'de yaşamını yitirenlerin kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyor ve 13 yurttaşımızın sağ salim kurtarılamaması nedeniyle de çok üzgün olduğumuzu belirtiyoruz. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi" TTB'nin bu paylaşımı sonrasında doktorlar tarafından Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi adına yapılan açıklamaya ardı ardına tepki mesajları atıldı. Hatta kimi şehirlerin Tabipler Birliği Odaları Başkanları da tepki gösterdi.

"13 VATAN EVLADINI KATLEDENLERİ KINAYAMAMANIZ, SAMİMİYETSİZLİĞİNİZİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR"

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli "Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı olarak tavrınızı kınıyorum. 13 Vatan evladını katledenleri kınayamamanız, samimiyetsizliğinizin en büyük göstergesidir. Sayın Merkez Konseyi üyeleri lütfen çöreklendiğiniz Türk Tabipleri Birliği'ni en kısa zamanda terkedin" ifadelerini kullandı.