Kahramanmaraş'ta merkez ilçeleri Onikişubat ve Dulkadiroğlu'nun bir çok noktasında, çeşitli noktalara sürücülerin hızlarını yavaşlatmak amacıyla kasisler konulmuştu. Ulaşımda konforu düşüren kasislerin bir çok dezavantajı bulunuyor. Her ne kadar sürücülerin hızlarını yavaşlatsa da, polis ambulans itfaiye başta olmak üzere acil hizmetlerin yetişmesinde ve sağlıklı verilmesinde aksamalara neden olabiliyor.

Ambulans içerisinde seyir eden bir hastanın kasis üzerinden geçerken hızlı geçilmesi durumunda zarar görme olasılığı artarken, ambulansın her kasiste sürekli yavaşlayarak yeniden hızlanmaya çalışması da ambulansın hem olay yerine hem de dönüşte hastaneye gitme yönünden gecikmesine yol açabiliyor. Keza bu durum itfaiye ve polis ekipleri içinde aynı şekilde geçerli oluyor.

Kahramanmaraş'ta Ulaşım Daire Başkanlığı bir dönem, bu kasislerin zamanla azaltılacağını söylese de, bir çok noktada halen kasis bulunuyor ve Kahramanmaraş'ın yoğun olan trafiği içerisinde ulaşım konforunu da azaltıyor. Kasislerin renginin silinmesi yüzünden belli olmaması da sürücülerin şikayet  ettiği ikinci bir husus olarak devam ediyor. Bugün ise Kahramanmaraş'ta trafikle ilgili paylaşım yapan bir sayfada vatandaşlar bu hususu dile getirdi. Kasislerin, araçlara kazaya sebebiyet verebileceğini belirten vatandaşlar, Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesinden bu konuyla ilgili acil olarak bir çalışma yapmasını bekliyor.

Rengi silinen kasislerin daha belirgin hale getirilmesinin yanı sıra, kasis bulunan noktalarda da daha özenli bir çalışma yapılarak ihtiyaca göre azaltılması bekleniyor.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN