Kahramanmaraş'ta 15 Ekim Pazartesi günü saat 08:40'da Aksu Mahallesi Fatih caddesi üzerinde eski işadamı Selahaddin D.yüzü kapşonla sarılı 20 yaşlarında bir şahıs tarafından vuruldu. Kimliği meçhul bir kişinin tabanca ile ateş ederek kaçması neticesinde yaralanan Selahaddin D. şehir hastanesine sevk edildi. Yaralının ayağında mermi isabeti ile kırık oluştuğu tedavinin devam ettiği öğrenildi.

Yaralanan Selahaddin D.'nin 3 yıl öncesine kadar çırçır fabrikasının olduğu, iflas ettiği, piyasaya borçları olduğunu, bu yüzden tahsil amaçlı damadının ve kendisinin defalarca tehdit aldığını ifade etti.

Konuyla ilgili Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından çevrede ve güzergahta kamera çalışması yapıldı. Önce bir araba ve şahıs eşkali tespit eden ekipler, sonrasında yapılan detaylı çalışmada araç plakasını belirledi. Polisin tespit ettiği olayda kullanılan 46 BH plakalı aracın olayı gerçekleştiren şüpheliyi alıp kaçtığı belirlendi. Aracı kiralayan işyeri sahibini tespit eden polis, şahsı gözaltına aldı.

Yakalanan şüpheli ifadesinde; kiraladığı aracı olay günü yanında çalışan 27 yaşındaki sabıkalı Mehmet K'ye verdiğini, olaydan haberi olmadığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili Mehmet K'nin yanında olduğu belirlenen, 33 yaşında sabıkalı Mustafa M. ve Ahmet Barış K. gözaltına alındı. Olayda kullanılan tabanca da ele geçirildi.

Şüpheli Ahmet Barış K. sahsı yaraladığını itiraf etti. Şahsın ilginç ifadesinde, "yolda giderken gürültü yapma dedi, ben de vurdum" dediği öğrenildi.

Yaralı işadamı; borçlarından dolayı damadının ve kendisinin tehdit edindiğini ifade ederken, Adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden Ahmet Barış K. tutuklandığı, diğer şahısların serbest kaldığı bildirildi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN/BUGÜN GAZETESİ