Kahramanmaraş’ta Gaziantep yolu üzerinde bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın İtfaiye ve Orman bölge ekiplerinin yaklaşık 4-5 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alınabildi. Alınan bilgiye göre, Yangın Dulkadiroğlu ilçesi Gaziantep karayolu üzerinde bir fabrikada meydana geldi. Henüz yangının çıkış sebebi bilinmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Çevreden alınan bilgiye göre yangın çıkan alanın Edeboy isimli tekstil fabrikasının boya bölümü olduğu öğrenildi. Öte yandan fabrikanın yanında bulunan otluk alanda tutuşmadan kontrol altına alınırken, Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesine, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü de destek vermeye başladı.

Orman bölge müdürlüğüne ait Helikopter ve 6 su tankı yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildiği öğrenildi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Öte yandan yangın söndürme çalışmalarını takip eden ekibimizin kameralarına ise bazı vatandaşların yaptığı büyük sorumsuzluk yansıdı. Yangının devam ettiği esnada bir kısım vatandaş cep telefonuna sarılıp sosyal medya hesabından canlı yayın yaptı. Bununla da birlikte kalmayarak, yangın alanına itfaiyecilerin yanına kadar gelmeye çalışan vatandaşları polis ekipleri uzaklaştırdı. Yolda seyir halinde olan vatandaşların yangını izlemek için aracını sağa çekerek refüje oturup izlemesi de dikkat çekti.

Polisin şerit çekmesi ile vatandaşlar biraz daha geri kısma alınırken, zaman zaman bazı meraklı vatandaşlar şeridi ihlal etmeye çalıştı. Diğer yanda ise kameralarımıza yansıyan bir görüntü çok ilginçti. Aracını sağa çekip yangını izlemek için araçtan inen bir ailede, kucağında küçük çocuğu ile birlikte çok yakın bir alandan yangını izleyen anne görenleri yok artık dedirtti. Yanan alanın boya fabrikası olması dolayısı ile kimyasal dumanın fazla olduğu alanda ki havayı küçük çocuğun solumasını engellemek yerine, hep birlikte yangını izlemesi görenleri hayrete düşürdü. 

HABER-FOTO:ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim