Şüpheli şahıslar, Polis ekiplerinin dikkati sayesinde  Kahramanmaraş'ta bir olay gerçekleştiremeden il girişinde yakalanmış oldu. Şahısların kimlik tespiti ve parmak izi tetkiki için Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam eden Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir girişlerinde ve çıkışlarındaki uygulama noktalarında şüpheli araçlar takibe alınıp yakalanıyor. Bu kapsamda Adana yolunda 2017 model lüks Mercedes araç şüphe üzerine durduruldu. Araç içerisinde 48 hırsızlık kaydı olan 6 kişi incelemeye alındı. Araçta hırsızlık amaçlı kullanıldığı değerlendirilen 2 çorap eldiven, 2 tornavida ve 1 özel plastik aparat ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, dün saat 14.00 sularında Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Adana Yolu Polis Uygulama Noktasında, Şehir istikametine seyreden Lüks bir otomobilden şüphelenen polis ekipleri kontrol için durdurdu. Araç içerisindeki 4'ü bayan 2'si erkek olmak üzere toplam 6 şahıssın olduğu gören polisler, yapılan GBT sorgusunda şahısların çoğunluğu evden hırsızlık olmak üzere, toplamda 48 adet hırsızlık suç kaydı olduğunu tespit edildi. Çevre illerde, geçmiş tarihlerde kapı kilidini kırarak, plastik kartla kapı açıp, onlarca evden hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi.

EMNİYET TEKRAR UYARDI

İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğun ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlü bayanların gerçekleştirdiğini ifade eden yetkililer, bu gibi şüphelileri gören vatandaşların anında 155 Polis imdat telefonunu aramalarını, arayan vatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi. Zile basan şüpheli bayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlı evlere girdikleri hatırlatıldı.

KAPILARI ANAHTAR İLE KİLİTLEYİN

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanların yanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece çekilerek kapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapıların anahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN/BUGÜN GAZETESİ

Editör: TE Bilişim