Kahramanmaraş'ta çoğunluğu üniversiteli gençlerin oluşturduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olan Umut Elleri, her hafta düzenli olarak Çocuk Onkoloji Servisinde yatan lösemili hastaları ziyaret ediyordu. Bu haftanın temasının Anneler Günü olması nedeniyle dernek üyesi gençler, lösemili hastalarla birlikte annelerine mektup yazdı. 

Umut Elleri Başkanı Büşra Şen, 7 aydır her hafta düzenli bir şekilde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Servisinde yatmakta olan lösemili çocuklar ile yakından ilgilendiklerini belirterek, "İçeriğiyle Kahramanmaraş'ta bir ilk olan bu projemizde gayemiz, lösemili meleklerimize en temel ihtiyacı olan moral ve motivasyonu sağlamaktır'' dedi. 

Her hafta bir tema belirleyip o tema üzerine çalışmalar yaptıklarını söyleyen Şen, ''Bunu yaparken amacımız onların hayal dünyalarını geliştirmek, öğrenerek üretebilmelerini sağlamak. Tüm hassasiyetimizi koruyarak onların yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki en çok, mutlu olmak onların iyileşme sürecine katkı sağlıyor. Bugünün teması da Anneler Günüydü. Onların dilediği gibi şekillendirebileceği şekilde annelerine mektuplar hazırladık. Sonra çiçekleri ile takdim ettik. Çocukları mutlu etmeye çalışırken her zaman annelerin onlardan daha mutlu olduğunu görüyoruz. Annelerin gözünde bir gülümsemeleri her şeye bedel. Daha çok mutlulukların, huzurun, sağlığın olduğu yıllar diler Tüm Annelerin Anneler Gününü kutlarız'' diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim