Kuzu yaptığı açıklama da bu ödemelerin, TC kimlik numarasına göre Ziraat Bankasına yatırılacağını dile getirerek: “Bugün saat 18:00 itibariyle yetiştiricilerimizin hesaplarına TC numaralarına paralar geçmektedir. Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz bu desteklemeyi öne aldı. Bu destekten Kahramanmaraş genelinde faydalanacak yetiştirici sayımız 3 bin 19 kişidir. Bu desteklerin bize herhangi bir ulaşımı söz konusu değil bunlar yetiştiricilerimizin hesaplarına ve TC numaralarına yatıyor. 2019 yılı anaç koyun keçi destekleme ödemeleri 27 Mart Cuma (bugün)’den itibaren yetiştiricilerimizin hesabına yatacaktır. “ dedi.

DESTEKLEME ÖDEMELERİ DOĞRUDAN BANKAYA YATACAK

Vakkas Kuzu, destekleme ödemelerinin doğrudan bankaya yatacağını duyurarak, şu ifadeleri kullandı: “Desteklemeler kimlik numaralarının son hanesine göre yatacak olup TC kimlik numarası vergi no hanesi 013579 olanlar bugün itibariyle hesaplarına yatacaktır. Numarası 2 olanlar 3 Nisan’da saat 18:00’dan sonra TC ve vergi numaralarına para geçecek. Numarası 4 olanlar ise 10 Nisan’da 6 ve 8 olanlar 17 Nisan’dan itibaren TC numaralarına geçecek. Ve bu üyelerimiz Ziraat Bankası’ndan paralarını çekebilecekler. “dedi.

YETİŞTİRİCİLERİMİZ HASSASİYET GÖSTERSİN

Başkan Vakkas Kuzu, bankaya gidecek olan yetiştiricilerin koronavirüs salgınına karşı daha tedbirli ve dikkatli olması uyarısında bulunarak Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği mesafe kriterinin önemli olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş’ta birliğin tek gelirinin yetiştiricilerden alınan aidatlar olduğunu ifade ederek, olası para artması durumun da da birlik bünyesinde çalışmalar yapıldığını belirtti.

Biz sadece birliğiz. STK’da denilebilir. Biz devletten yada farklı bir kurumdan destek almıyoruz ve sadece üyelerimizden aldığımız aidatlarla çalışmalarımızı yürütüyoruz.