Alınan bilgiye göre,  Olay, 06.12.2018 günü akşamı Kahramanmaraş il merkezi  Abdülhamithan Mahallesinde meydana gelmişti. Park halindeki JCB Marka Kepçe kimliği meçhul şahıslar tarafından çalınmış, sabah saatlerinde kepçesi en son park ettiği yere giden vatandaş, kepçenin çalındığını fark edince polise haber vermişti.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı araştırma başlatarak, Kepçenin çalınmış olduğu yerden itibaren alternatif tüm güzergahlarda kamera araştırdı. Kepçenin kayseri cevre yolu istikametine oradan da Göksun, Afşin istikametine götürüldüğünü tespit eden polis kepçeyi Afşin'de bulmuştu.

Kepçe sahibine teslim edilirken, iki şahıs gözaltına alınmış çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. Bugün yeniden gözaltına alınan şahıslar tutuklandı.  

İlce Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polislerden kepçesini teslim alan Ali Bozoğlan, "Umudu kesmiştik, makine bulunmaz demiştik. Bu tip araçlarda Çalınıp da bulunma olayı nadir olan bir durumdu.Allah ne muradı varsa versin Devletimize Polislerimize" şeklinde teşekkür etti.

N.T. ve İ.K. tutuklanarak cezaevine götürüldü.