Onikişubat ilçesine bağlı Kümerli Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, doğası ve havasıyla ilgi gören Elencik yaylası, kendini bilmezlerin attığı çöpler nedeniyle adeta bir şehir çöplüğünü andırıyor.

Duyarsız vatandaşlar tarafından çevreye bırakılan atıklar nedeniyle doğa büyük zarar görürken, görüntü kirliliği yayladaki çeşmeye gelnleri rahatsız ediyor.

Çevre Kirliliğine tepki gösteren Hakan Alkız, "Her insan yaşadığı yeri temiz tutmalı. Çevresi temiz olan insan hastalıklardan korunarak daha mutlu yaşam sürdürür. Temiz çevre duyarlı olmak gerekiyor, çevresine bakan insanlar sağlıklı şekilde yaşamını sürdürür. Toplum olarak çevremize zarar veren davranışlardan biri yerlere çöp atmaktır. İnsan kendi çevresine sahip çıkmazsa kim sahip çıksın. Evine çöp atmıyorsa çevresine de çöp atmamalı. Her gün oradan onlarca insan geçiyor, yerlere çöp attığını düşünürsek nasıl yaşam sürdürebilelim. Bizlerde bu konuda farkındalık yaratarak çevremizi temiz tutmalı, çevreye çöp atanları uyarmalı ve sloganlarla herkese duyurmalıyız." dedi.