Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen programa katıldı. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programda Başkan Güngör’ün yanı sıra eşi Leyla Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Alıcı, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ertürkmen, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kadınlar yer aldı.

Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Günümüzde şiddet, sosyolojik olarak tüm toplumların karşı karşıya olduğu ve baş etmek zorunda kaldıkları en önemli sorun alanlarından biridir. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir evrensel kuralını koyan inancımız, özellikle kadın söz konusu olduğunda daha da hassas yaklaşımlar ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kadın yoksa toplumun yarısı da yoktur. Şiddet, zulüm, baskı ve ayrımcılığın her türlüsünü kınadığımızı belirtiyor; bu konularda toplumca bir mücadele içerisinde bulunmamızın gerekliliğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, eşi Leyla Güngör ile alandaki kurulan kermesi ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim