AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'da kitap fuarı ziyaretinde İbrahim Kalın'a eşlik etti.

Sabah saatlerinde fuara gelen Kalın, ilk önce fuardaki yayınevlerinin stantlarını gezdi. İbrahim Kalın daha sonra okuyucuları ile buluşarak kitaplarını imzaladı. Kalın'a okuyucular büyük ilgi gösterirken, imza için uzun kuyruklar oluştu.

Fuardaki stantları gezdikten sonra basın açıklaması yapan İbrahim Kalın, 200'ün üzerinde yayıncının, 10 binlerce ziyaretçi ile buluştuğu kitap fuarını düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti ve Kahramanmaraş'ın Anadolu'nun öne çıkan, ilgi toplayan önemli kitap fuarlarından birisi haline geldiğini söyledi.

Dijital çağda, her şeyin anlık üretilip, anlık tüketildiğine değinen İbrahim Kalın, ''Okuma kültürünün eş zamanlı olarak devam etmesi büyük önem arz ediyor. Yedi Güzel Adam'ı, Aşık Mahsuni Şerifi ve daha birçok önemli şairi, edebiyatçıyı yetiştirmiş şehrimizin bu fuara ev sahipliği yapması çok memnuniyet verici. Gündem ne olursa olsun, son dakika haberleri ne olursa olsun, her yaştan bütün insanlarımız mutlaka kitapla, okumakla, defterle, kalemle birlikte olsun'' dedi.

Kahramanmaraş Kitap Fuarının 5.sine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İbrahim Kalın, ''Emeği geçen bütün arkadaşlara, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Burada 200'ün üzerinde yayıncı, 10 binlerce ziyaretçisi ile Maraş Anadolu'nun öne çıkan, ilgi toplayan önemli kitap fuarlarından birisi haline gelmeye başladı. Bundan da büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu dijital çağda, her şeyin anlık üretilip, anlık tüketildiği bir çağda, okuma kültürünün eş zamanlı olarak devam etmesi büyük önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesini, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi olarak kurma faaliyetlerine de başlamış bulunuyoruz'' dedi.

Amaç, sadece büyük kütüphaneler yapıp kitapları oraya koymak değil diyen Kalın, ''Amacımız okuyucu kültürünü, okuma kültürünü güçlendirerek, kitabı, herkese ulaşabilir hale getirmek. Hamdolsun bir 10-20 yıl önce ile kıyaslandığında yayıncılığın ciddi bir sıçrama yaşadığını ifade edebiliriz. Eskiden Türkiye'de yılda 3-4 bilemedin 5 bin kitap basılırken, bu rakam 5-6 kat artmış durumda. Kalem olarak söylüyorum. Çok fazla farklı alanlarda hamdolsun, felsefeden tarihe, siyasetten dini araştırmalara, edebiyat'a, romana, şiire hikayelere çok ciddi bir yayın hayatımız var. Üniversitelerimizin sayısı artıyor. Gençlerimizin sayısı artıyor. Gençlerimizi geleceğe hazırlarken de mutlaka bunun sağlam bir okuma kültürü üzerine bina edilmesi de ayrı bir önem arz ediyor. Bu açıdan bu kitap fuarlarının çok önemli bir zemin sağladığını da ifade etmek istiyorum. Burada sadece yayıncı ile okuyucu birleşmiyor. Aynı zamanda yazarlar şairler araştırmacı ve edebiyatçılar bir araya geliyorlar. Böylece fuar alanının dışında, şehrin hemen her bölgesinde güzel faaliyetler yapılıyor. Konferanslar yapılıyor. Özellikle Maraş gibi, şiirin edebiyatın zaten zengin ve güçlü olduğu şehrimiz biraz daha güçlenmiş oluyor'' dedi.

Yedi Güzel Adam'ı, Aşık Mahsuni Şerifi ve daha birçok önemli şairi, edebiyatçıyı yetiştirmiş bir şehrin böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması çok memnuniyet verici olduğuna değinen İbrahim Kalın, ''Gündem ne olursa olsun, Son dakika haberleri ne olursa olsun, her insanımız her yaşta mutlaka kitapla ve okumakla, defteri ve kalemi ile birlikte olsun'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN