Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi kavşağında gerçekleştirildi. Programa Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaasteniet, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, il müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Güngör, Hollanda Büyükelçisi De Kwaasteniet’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Etkinlik 520 Belediye ile Kutlanıyor

Başkan Güngör; “Davetimizi kırmayarak bizlerle beraber olan Hollanda Büyükelçisi Sayın Marjanne De Kwaasteniet’e teşekkür ediyor, tekrar şehrimize hoş geldiniz diyorum. 2018 yılında 7 belediye ile başlattığımız girişimimiz, bu yıl Türkiye’de 520 belediye ile kutlanıyor. Bu durumdan son derece memnunum. Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir ulaşım sisteminin oluşturulmasında şehrimize uyarlanabilecek iyi uygulama örneklerini takip etmek ve bilgi transferini sağlamak için de bir fırsattır.”

Ulaşım Ana Planı Hazırlanıyor

“Uzun vadede şehrimiz için otomobil bağımlılığının azaltılmasını, motorsuz ulaşımın, özellikle de bisiklet kullanımının teşvikini, hızlı ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak yüksek kapasiteli toplu taşıma şebekelerinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda Ulaşım Ana Planımızın hazırlanmasına yönelik çalışmalarımızın tamamlanmak üzere olduğunu belirtmek isterim” dedi.

17 Kilometrelik Akıllı Bisiklet Yolu

Konuşmasının sonunda Avrupa Birliği tarafından desteklenen Akıllı Bisiklet Yolu projesi ile ilgili bilgileri paylaşan Başkan Güngör, “Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah şehrimizin doğusundan batısına uzanan 17 kilometrelik bir bisiklet yolu inşa edeceğiz. Akıllı bisiklet üniteleri ve bisiklet duraklarının da yer alacağı projemiz şehrimize çok yakışacak. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli protokolümüze; Sayın Büyükelçiye ve tüm misafirlerimize katılımlarınız ve katkılarınız için teşekkür ediyorum.Hepinizi saygıyla selamlıyorum”ifadelerini kullandı.

Şehrin Bisiklet Sevgisi Var

Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaasteniet ise Hollanda ile Kahramanmaraş arasında çok güzel projeler gerçekleştirebileceğine dikkat çekerek; “Etkinliğe gösterilen ilgiden son derece mutlu oldum. Kahramanmaraşlılara çok teşekkür ediyorum. Bugün Hollanda’da 17 milyon insan yaşarken 22 milyon bisiklet bulunmaktadır. Kahramanmaraş’ta da insanların bisiklet sevgisine şahit oldum. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hareketlilik Haftası Etkinlikleri

Konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilere bisiklet hediye edildi ve ardından Hareketlilik Haftası kapsamında farkındalık oluşturma amacıyla bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirildi. Hollanda Büyükelçisi Marjanne De Kwaasteniet,Vali Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör katılımcılarla bisiklet sürdü. Alpaslan Türkeş Bulvarı boyunca devam eden etkinlikte protokol ve katılımcılar tarafından sıfır emisyonlu araçlar kullanıldı.

TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı
Editör: TE Bilişim