KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konser programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Üniversite olarak bilim ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Kahramanmaraş’ta sanat ve kültür alanında da öncü faaliyetlere imza attıklarını ifade eden Rektör Can, “Bizim insanımız her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Bizler toplumun her türlü ihtiyacını doğru analiz ederek bu ihtiyaçlara çözüm önerileri getirmekle yükümlüyüz. Üniversite olarak bu bizim en temel görevimiz. Eğitim, bilim ve teknolojide şehrimize öncülük eden üniversitemiz yıl içine yayılan kültür ve sanat etkinlikleriyle de önemli hizmetler ortaya koymaktadır.” diye konuştu.

Dünyaca ünlü filmlerin müziklerinin icra edildiği konserin Kahramanmaraş’ta bir ilk olduğunun altını çizen Rektör Can, “Bu kıymetli çalışmada emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı kutluyor, üniversitemizi şehrimizle bütünleştiren bu tür faaliyetlerimizin artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum.” dedi.

GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, konser programına katkı sağlayan öğretim elemanları ve öğrencilere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından GSF Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Günsu Yılma Şakalar yönetimindeki orkestra ve koro dünyaca ünlü film müziklerini sanatseverlerin beğenisine sundular. Kemanda; Dr. Öğretim Üyesi Soner Okan, Muhammed Arif Akciğer, Şükran Fedai ve Funda Nur Karakaya; flütte: Öğr. Gör. S. Yağmur İlhan, Arş. Gör. Ezgi Tekgül ve Sunay İçten; pan flütte: Arş. Gör. Ezgi Tekgül; soprano saksafonda: Öğr. Gör. S. Yağmur İlhan; viyolonselde: Dilara Doymuş, Buğrahan Pürbudak, Seydoş Sabak ve Mehmet Karaca; klavyede: Buğrahan Sezen, klasik gitarda: Hami Kin; elektro gitarda: Mehmet Karaca; bas gitarda: Rıdvan Furkan Kutlu; davulda: Hikmet Yılmaz yer alırken, geri vokalde: Berivan İnal, Aslı Coşkun, Berivan Bilgiç, Rojin Eroel, Rezan Yumşak, Rasim Burak Bayram, Erkan Akdamar, Onur Şen, Yusuf İslam Bilir, Muhammed Umut Uman, Kubat Ünlü, Mustafa Sabuncu ve Argeş Sevilen yer aldı.

“Love Story”, “Titanic”, “The Godfather”, “The Wild”, “The Pink Panther”, “Game of Thrones” ve “Rocky” gibi unutulmaz filmlerin müziklerinin icra edildiği konserde, Öğretim Görevlisi Alper Şakalar, Gülken Ekin ve Rıdvan Furkan Kutlu eşsiz müziklerin bestelerini seslendirdiler. Birbirinden güzel eserlerin büyük bir ustalıkla icra edildiği konser sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Konserde emeği geçenlere Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Dekan Prof. Dr. Mehmet Özkarcı tarafından çiçek takdim edildi.