Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, "Ekmekte meydana gelecek fiyat değişikliği yüzde 15'i geçmeyecek. Kilogramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı, 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak." demişti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ekmek fiyatlarına ilişkin bir basın açıklaması düzenleyerek, konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ülke genelinde, "Ekmek fiyatlarında sessiz zam, gizli zam" gibi haberler olduğunu ifade eden Balcı, "İstanbul ilinde meydana gelen bu olay çok da gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul'un Beşiktaş, Şişli, Sarıyer ilçelerindeki toplam 84 ticaret odasına kayıtlı fırının ekmek fiyatları ilçedeki sıkıntılardan ve girdilerin daha fazla olmasından dolayı fiyat değişikliğine gitmesini, tüm İstanbul'a mal edilmesini veya ülke genelinde böyle bir değişiklik olmuş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz." diye konuştu.

Balcı, ekmek fiyatlarında uzunca bir süredir değişiklik yapılmadığını belirterek, Türkiye'de 5 lira olan ekmeğin kilogram fiyatının 2016 yılının ocak ayında belirlendiğini söyledi. Kahramanmaraş'ta 90 kuruştan satılan ekmek fiyatı, bugün itibari ile 10 kuruş zamlanarak, 1 liradan satışa sunulacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen halk ekmek fabrikasında ise ekmeğe zam yapılamayacağı duyuruldu. Yetkililerden alınan bilgiye göre, halk ekmeğin fiyat tarifesini değiştirmeyeceği ve ekmeğin 75 kuruş olarak satışına devam edeceği bildirildi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim