Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş'ta da hissedildi. Sarsıntı sırasında Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde bulunan muhtar Ramazan İnce, depremden kaçarken kalp krizi geçirdi.

Yakınlarının ihbarı üzerine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Ramazan İnce, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kahramanmaraş Valiliği ‘Deprem sonrası il geneli olumsuzluk yok’

Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada, il geneli her hangi bir olumsuzluğun olmadığı bildirildi.

Kahramanmaraş Valiliği ‘Deprem sonrası il geneli olumsuzluk yok’

Valilikten yapılan açıklamada, “AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre; Merkez üssü Elazığ İli Sivrice ilçesinde yaşanan 6.5 şiddetindeki deprem ilimizde de hissedilmiştir.

Deprem sonrası AFAD, AKOM, 112 ve diğer ilgili kurumlarımızın incelemeleri neticesinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına gelen bildirimler İl Kriz Merkezimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir” denildi.

Kahramanmaraş’ta bina yıkıldı iddiaları asılsız çıktı!

Elazığ’da meydana gelen ve Kahramanmaraş’ta da hissedilen deprem de, yıkılan bina iddialarının asılsız olduğu öğrenildi.

Abdülhamithan Mahallesi ve Orman Bölge civarında bir binanın yıkıldığını öne sürerek itfaiye arayan bir şahsın, asılsız ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Şahsın asılsız ihbarının yanı sıra, Sosyal medya üzerinden yayılan yanlış bilgi insanları telaşa düşürdü. Asılsız ihbarı yapan şahsın yakalanması için polis ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Kahramanmaraş Valiliğinden deprem açıklaması! Elazığ’da meydana gelen ancak Kahramanmaraş’ta da hissedilen depremle ilgili açıklama geldi.

İşte basın açıklaması;

 AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre; Merkez üssü Elazığ İli Sivrice ilçesinde yaşanan 6.5 şiddetindeki deprem ilimizde de hissedilmiştir

Deprem sonrası AFAD, AKOM, 112 ve diğer ilgili kurumlarımızın incelemeleri neticesinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına gelen bildirimler İl Kriz Merkezimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir. 

Valiliğimiz İl Kriz Merkezi’nden kamuoyuna saygıyla duyurulur.