Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, siyasi iradenin kararına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

2013 yılında toplumun büyük çoğunluğunun beklentileri üzerine hukuk devleti olmanın ve demokratikleşmenin bir gereği olarak "Andımız"ın kaldırıldığını ve sivilleşme adına önemli bir kazanım elde edildiğini dile getiren Aydın, "Gerici, baskıcı, militarist, totaliter zihniyetin ürünü olan öğrenci andının kaldırılmasına, toplumsal barışın ve uzlaşının sağlanması, demokratik bir Türkiye'nin inşası adına Eğitim-Bir-Sen olarak biz de destek vermiştik. Ancak Danıştay 8. Dairesi, idarenin takdir hakkını hiçe sayarak, hukuki denetimin dışına çıkıp hiçbir pedagojik ve bilimsel verilere dayanma ihtiyacı duymadan ilköğretim okullarında öğrenci andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmiştir." dedi.

Aydın, pedagojik veya hukuki hiçbir dayanak göremedikleri gerekçeli kararda, ülke gerçekliği ve toplumsal mutabakat bir yana uluslararası hukuk ve anayasanın dahi görmezden gelindiğini savundu.

Editör: TE Bilişim