Kahramanmaraş'ta sosyal koruma ve destek programı kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri gençlere yönelik bir etkinlik düzenledi. Kılavuzlu mesire alanında düzenlenen etkinlikle gençler polisler ile birlikte keyifli vakit geçirdi. Etkinliğe 9 ilçeden toplam 200 öğrenci katıldı.

Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğümüz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, bugün emniyet müdürlüğümüze ait Kılavuzlu mesire alanında bilinçli gençler, güzel yarınlar adı altında ÇOGEB projesini gerçekleştirmek için piknik programı tertip ettik'' dedi.

Polis arkadaşlarımızla, liseli gençlerimiz birlik ve beraberlik içerisinde burada hem kaynaşıyorlar hem de bilinçlendirici söyleşi yapılıyor diyen Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler şöyle konuştu; ''Etkinliğimizde İlimizi tanıtma amacımızda var. Emniyet teşkilatımızı liseli öğrencilere tanıtıyoruz. 9 ilçeden toplam 200 öğrenci ve öğretmen katılım sağladı. Öğrencilerimize bir takım hediyeler dağıttık. Suçla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk.  Öğrencilerimiz burada güzel vakit geçirip, halay çektiler, oyunlar oynadılar. Bu eğlenceler esnasında da bilgilendirici anonslar geçildi. Buradan hep beraber hareket edip tarihi bir film gösterimine katılacağız. Projemiz bu şekilde devam edecektir.''

Etkinliğin ÇOGEP, kapsamında uygulanan bir proje olduğunu ifade eden Ertuğrul Güler, ''Amacımız çocukları suçtan korumak, suçla mücadele de neler yaptığımızı anlatmaktır. Burada birçok alanda kısa kısa bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Burada anons geçmek suretiyle, onlarla sohbet ederek sosyal medyanın kötü yollu kullanılmaması ve zararlı durumlarında uzak kalınması yönünde bilgilendirmeler yaptık. Bunu yanı sıra okula gidip gelirken dikkat edilmesi gereken konuları, maddeyle ilgili dikkat edilmesi gerekenleri ve arkadaş ortamlarının etkisi konusunu detaylı olmasa da özetle anlattık. Biz burada sosyal bir faaliyet yürütüyoruz. Bu faaliyeti boğmadan ve çocuklarımız sıkmadan bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Burada çocuklarımız hoş bir zaman geçiriyor. Bu esnada da gençlerimiz polis abla ve abileriyle tanışma fırsatı buldular'' dedi.  

Toplum Destekli Polislik Şubede Komiser Mustafa İnce ise yaptığı açıklamada, ''Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğümüz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak 9 dış ilçemizden toplamda 220 katılımcı oldu. Bu katılımcılarımızı Kılavuzlu mesire alanımıza getirdik. Bunun amacı özelde yemek yemek ve halay çekmek olsa da genel ifadeyle polislik faaliyetlerinin tanımı, tanıtımı, çocukları suç ortamından uzak tutmak için çalışıyoruz. Halk sağlığında arkadaşlar madde kullanılmaması konusunda bilgilendirmeler yapıldı. tarihimize sahip çıkmak amacıyla tarihi bir film gösterimimiz olacak.  Direnç Karatay isimli Kültür Bakanlığımızın desteklediği filmi izleyeceğiz. Bu projeye destek veren bütün kurumlarımıza, kuruluşlarımıza ve 9 dış ilçemizde ki, İlçe emniyet müdürlüklerine ve öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Mesire alanındaki etkinlikte keyifli anlar yaşayan gençler ise Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi mikrofonlarına yaptığı açıklamalarda, verimli bir gün geçirdiklerini söyledi. Özellikle sosyal medya konusunda yapılan bilgilendirme anonslarının büyük katkısı olduğunu, bundan sonra daha dikkatli kullanacaklarını belirtti.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN/MERT POLAT - BUGÜN GAZETESİ