Kahramanmaraş'ta Ulaşımdan, Kültür Sanat'a, Tarım'dan Çevre Şehirciliğe düzenli ve planlı olarak düzenlenen çalıştaylara öncülük eden Ünal, ziyaret sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.  

Siyaset gerektiği zaman, gerektiğini planlı bir şekilde takip etmek, nihayetlendirmek, gerçekleştirmektir diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ''17 yıldan beri iktidardayız ve hamdolsun halkımızın gözüne bakarak konuşabiliyorsak bunun temel sebebi vatandaşlara verdiğimiz sözleri gerçekleştiriyor olmamızdır'' dedi.

SORUNLAR SAHADA TAKİP EDİLİYOR

Çalıştayların ilimize kattığı en önemli şey yatırımların planlanması ve gerçekleşmesidir diyen Ünal, ''Türkiye'de bu çalıştaylar düzenli ve planlı olarak devam ediyor. Bir bakanın tüm bürokratları ile o şehre gelip, o şehrin kendi bakanlığı ile ilgili bütün sorunları sahada görüp, bütün planları sahada yapması bu planlamanın da İl milletvekilleri tarafından takip edilmesi son derece önemlidir. Çalıştaylar başladıktan sonra son 7 yılda ek 20 milyar Kahramanmaraş'ımıza yatırım gelmiş. Sadece Kahramanmaraş-Göksun yoluna 2 buçuk katrilyon gerçekleştirmişiz.  Buna belediye yatırımları dahil değil'' dedi.

STADYUM SÖZÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ!

Son günlerde gündemde olan Kahramanmaraş'a stadyum yapılmayacak iddiaları ile ilgili olarak konuşan Ünal, ''Diğer illere yapılan o statlar yeni yatırım değil. Yani Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yeni bütçe oluşturulurken, yeni projelerin durdurulması ve devam etmekte olan projelerin tamamlanması yönünde bir karar alınınca doğal olarak sadece Kahramanmaraş'ın stat projesi değil bütün yeni projelerin bir süre bekletilme kararı alındı. Bizim Kahramanmaraş'a yapılacak stadyum ile ilgili farklı bir yatırım modeli düşüncemiz var. Verdiğimiz sözün arkasındayız. Allah'ın izni ile bu sözü de gerçekleştireceğiz.''