22 gün 22 gece süren büyük bir mücadele sonunda 12 Şubat 1920'de topraklarından Fransızları kovarak adını tarih sayfasına altın harflerle yazdıran Kahramanmaraş'ta 3 Şubat'ta başlayan kutlamalar, bugün de devam etti. İlk tören Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Tankçı Adnan Köşker ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Züver Çetinkaya Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılanlar, düşmana ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam'ın türbesini ziyaret edip Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitliğe geçti. Vali Vahdettin Özkan, şehit yakınları ve protokol şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Duygusal anların yaşandığı şehitlik ziyaretindeki program, Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından İl Müftüsü Celal Sürgeç'in yaptırdığı dua ile sona erdi.

Törene; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Cihat Sezal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim