Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada üniversite bünyesine en az lise mezunları arasından sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

Üniversite Rektörlüğü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilmek ve giderleri Özel Bütçeden karşılanmak üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’na ekli “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlkin Esasların ek 2. maddesinin (b) fıkrasına göre yapılacak sözleşmeli personel alımında başvuru bilgilerini paylaştı.

Lisans Mezunları için KPSSP3, Ön Lisans mezunları için KPSSP93, Ortaöğretim Mezunları için KPSSP94 KPSS (B) grubu puan sıralamalarına göre yapılacak personel alımında başvuru şartları şu şekilde:

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- 657 sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

- Bu Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak, 4- 657 sayılı kanunun 53. madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak.

- Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamaz.

- Erkek adaylar için askerlik şartı aranmamaktadır.

- Lisans mezunları için KPSSP3,Ön Lisans mezunları için KPSSP93, Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 (B) grubu süresi geçmemiş sınav sonuç belgesine sahip olmak.

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

- Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumumun bulunmaması.

- Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmü amirdir. İlgili mevzuat gereğince usule uygun olarak istifa ettiğini ya da sözleşme yenilemediğini belgelendirenler 1 (bir) yıllık bekleme süresi şartına tabi tutulmadan ilana başvuru yapabileceklerdir. Aksi takdirde bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin atamaları yapılmayacaktır. (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belgenin ibrazı istenecektir)

- İlanın adaylarda aranılan nitelikler kısmında belirtilen şartların belgelendirilmesi zorunludur.

BAŞVURU

www.ksu.edu.tr adresinden temin edilecek başvuru formu ekinde; 1- Diploma / Geçici Mezuniyet Belgesi sureti veya kare kodlu e-Devlet çıktısı) 2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi 3- KPSS Sonuç Belgesi 4- Deneyim Belgesi (istenilen alanda çalıştığını gösterir belge ve SGK hizmet dökümü) 5- İstenilen alandaki eğitim belgesi 6- İstenilen alandaki sertifika eklenecek ve başvurular şahsen üniversiteye yapılacak.

Editör: TE Bilişim