Dulkadiroğlu İlçesi, Bahçelievler Mahallesi içerisinde bulunan yeni ve modern Hizmet Binasının açılış töreni oldukça renkli ve samimi görüntülerin yer aldığı açılışta konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, bugünün kendileri için çok mutluluk verici bir gün olduğunu vurgulayarak, hedeflerinin eğitimi esas alarak ülkenin kalkınmasında aktif rol oynamak olduğunu söyledi.

“110 BİN ÜYESİYLE ÜLKENİN EN BÜYÜK MESLEK ÖRGÜTÜYÜZ”

Yontan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Burada çok mutlu bir günü yaşıyoruz. Bu odanın temel atmasında da vardım. Bugünde bu güzel odayı bize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu güzel bina sadece mali müşavirlerin değil, bu bina Kahramanmaraş’ta STK’ların, Maliye Bakanlığımızın, Ekonomi Bakanlığımızın tüm kuruluşlarımızın eğitim ve etkinliklerine de her zaman açık olan bir oda binası. Aynı zamanda bu bina bir eğitim binası. TÜRMOB, bugün 105 bin mali müşavir, 5 bin yeminli mali müşaviri ile 110 bin üyesiyle ülkenin en büyük meslek örgütü. Biz sadece Türkiye’de görev yapan ulusal bir meslek örgütü değiliz. Aynı zamanda biz uluslararası bir meslek örgütüyüz. Dünya Muhasebeciler Örgütü’nün üyesiyiz. Avrupa Muhasebeciler Federasyonunun en aktif üyelerinden biriyiz. Hedefimiz eğitimi esas alarak ülkenin kalkınmasında gerçekten aktif olarak rol almak.”

“GELİŞMİŞ TOPLUMLARDA MALİ MÜŞAVİRLİK EN REVAÇTA OLAN MESLEKTİR”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, şunları kaydetti: “Mali müşavirlik ve muhasebecilik mesleği dünyada gelişmiş ülkelerde gelişmişliğin önemli kriterleri olarak karşımıza çıkıyor. Başka bir tabirle gelişmiş toplumda en öncelenen meslek grubu muhasebecilik ve mali müşavirliktir. Bunun bilimsel ve pratik sebepleri var. Gelişmiş bir ekonomide birincisi ekonominin öncelikleri, ekonominin izlenebilirliği, kamu gelirlerinin tahsilat süreçleri, kamu harcama süreçleri ve her şeyden önemli işletmeler olarak vatandaşlık kültürünün benimsenmesi, vatandaşlık bağının hepsinin anahtarı ana noktası muhasebecilik ve mali müşavirliktir. Bu yönüyle gelişmiş toplumlarda mali müşavirlik en revaçta olan meslektir. Böyle bir binanın yapılması tabii ki önemli. Hem meslek mensuplarının kendi aralarındaki dayanışması hem tecrübelerin paylaşılması hem aidiyet duygusu hem de yeni mali müşavirlerin yetişmesi açısından önemli.”

SİZLER ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYORSUNUZ”

CHP Milletvekili Ali Öztunç, şöyle konuştu: “Şehrimiz gelişiyor, Kahramanmaraş’ımız büyüyor. Büyüdükçe geliştikçe böyle binaların yapılmış olması da bizleri mutlu ediyor. Sizler çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Eğer muhasebeciler, mali müşavirler olmasa devlet hazine kaynağını belki de bulamaz. İlk adım belki de sizden çıkıyor. Eğer sizler görevinizi gerçekten doğru ve düzgün yaparsanız hazinede devletimizde kaynağını daha çok bulur, daha çok rahat eder. STK ve odalar büyüdükçe demokrasi büyür. Demokrasimizin gelişmesi için emin olun siyasilere ne kadar görev düşüyorsa sizlere de o kadar görev düşüyor. Sizler denetleyeceksiniz, sizler önereceksiniz, sizler yaptığımız yanlışlar varsa onları uyaracaksınız ve sizlerin uyarılarıyla bizler ülkeyi hep birlikte daha da kalkındıracağız.”

“MUHASEBECİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şunları dedi: “Kahramanmaraş’ımız için çok önemli bir gün. Kahramanmaraş’ımızda bir STK prestij bir binaya kavuştu. Tabii bu Kahramanmaraş için önemli. Kentin STK’ları ne kadar güçlenirse ne kadar faaliyetlerini geliştirişe ne kadar faaliyetlerini güzel ortamlarda yaparsa Kahramanmaraş’ımız için de bu o kadar önemli. Çünkü biliyorsunuz bizim gelirlerimizde bütçeyle ve toplanan vergilerle doğru orantılı. Biz dolaylı olarak ta muhasebecilerimizin ve mali müşavirlerimizin en güzel ortamlarda çalışması için destek vermeye çalıştık. Muhasebecilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah bu binada çok güzel eğitimler olacağı inancındayız.”

BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Törende açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş SMMO Başkanı Halit Alcı’da, “Oda binamızın bugün modern ve müstakil bir yapıya kavuşmasında kuruluşundan bu yana bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Seçildiğimiz günden itibaren hizmet binamızın bitirilerek bir an önce faaliyete geçmesi için çok yoğun bir çalışma yaparak bugün sizlerin de katılımıyla binamızın açılışını yapıyoruz.  Odamızın inşaatını tamamlayarak sizlerin ve TÜRMOB genel başkanımız ve yönetim kurulunun desteğiyle sözümüzü yerine getirmiş olduk. 205 metrekare bir odadan bin 100 metrekare olan bir hizmet binasına kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Yönetim katımız dersliklerimiz, personel katımız, çok fonksiyonlu kullanımı olan modern toplantı salonumuzda siz değerli üyelerimize 30 yıl hizmet edeceğini düşünüyoruz. 1989 yılında 3568 sayılı yasa ile hukuki bir kimliğe bürünen mesleğimiz bugün itibariyle ekonomi ve ticari alanında faaliyet gösteren bütün mükelleflere hizmet veren mali ve finansal tablolar hazırlayan ve devlete ödenen vergilerde büyük pay sahibi olan bir meslek mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.

“YILMADAN, USANMADAN MESLEĞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMA KARARLILIĞINDAYIZ”

Yılmadan, usanmadan mesleklerini en iyi şekilde yapma kararlılığında olduklarını dile getiren Alcı, “Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 3 yıl staj süresi, bir yıldan fazla bitirme sınav süresi olmak üzere yaklaşık 9 yıllık zorlu ve meşakkatli bir süreçten sonra maliye müşavir olma hakkını elde etmekteyiz. Mesleki saygınlığımız daha üst seviyelere hep birlikte taşımalıyız. Bundan sonraki dönemde üyelerimizin refah seviyesini arttırmak, haksız rekabetle etkin bir mücadele sergilemek, üyelerimiz arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek, Türkiye’de seçkin bir meslek odası olabilmek ve kurumsal bir yönetim şekli sergileyebilmek temel hedeflerimizdendir. Oda hizmet binamızda bugün itibariyle 620 meslek mensubuz, 35 bitirme sınavına giren meslek mensubu adayımız, 110 tane stajyerimiz, 300 tane stajyer adayı olmak üzere 1065 meslek mensubu ve adayına hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Mesleğimizi icra ederken yaşadığımız haksız rekabet, tahsilat sorunları, devamlı surette değişen mevzuatlar gibi mesleki sorunlarımız devam etmektedir. Fakat yılmadan, usanmadan mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya ve statüsünü korumaya devam etme azmi ve kararlılığındayız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN DİNAMİK VE DEĞİŞKEN MESLEKLERİNDEN BİRİNİ İCRA EDİYORUZ”

“Türkiye’nin en dinamik ve değişken mesleklerinden birini icra etmekteyiz” diyen Alcı, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bu sebeple devamlı surette eğitim, mevzuat değişiklikleri ve teknolojik değişiklikleri güncel olarak takip etmek zorundayız. Oda olarak meslektaşımızın her zaman yanındayız. Mesleki eğitim, seminer, konferans ve yeni oluşan mesleklerle alakalı eğitimlerde de üyelerimizi desteklemekteyiz. Bütün üyelerimizi ötekileştirmeden aynı mesafede kucaklayan bir yönetim anlayışı sergilemek temel prensiplerimizdendir. Bu bağlamda üyelerimizin de odamıza ve yönetime sahip çıkmasından dolayı mutluluk duymaktayız.”

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) yeni Hizmet Binası açılışına; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Öztunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, CHP İl Başkanı Esat Şengül, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan ile oda üyeleri katıldı.