Patent üretiminin en yüksek olduğu 30 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Eskişehir, Kayseri, Muğla, Mersin, Antalya, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Balıkesir, Isparta, Samsun, Kütahya, Şanlıurfa, Karabük, Denizli, Çanakkale, Hatay, Erzurum, Van, Burdur, Çorum olarak kaydedildi. 

KUZEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU 
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerinin bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde şubat ayında 4, mart ayında 5, nisan ayında 3 olmak üzere 4 ayda 12 başvuru yapıldı. Doğu Anadolu Bölgesinden ise ocak ayında 1, şubatta 13,, martta 8, nisanda 11 olarak toplam 33 başvuru kaydedildi. Erzurum’un Kuzeydoğu payı yüzde 58,3, Doğu Anadolu Bölgesi payı ise yüzde 21,2 olarak hesaplandı. 


ERZURUM BÖLGEDE 1’İNCİ SIRADA 
2019 yılının 4 aylık dönemi içinde Erzurum, Van, Elazığ, Malatya, Iğdır, Bitlis ve Hakkari illerinden başvuru yapılırken, 7 ilden başvuru yapılmadı. bu yılın ilk dört ayında toplam olarak Van ve Erzurum’dan 7, Elazığ ve Malatya illerinden 6, Iğdır’dan 4, Bitlis’ten 2 ve Hakkari’den de 1 patent başvurusu yapıldı.