Kahramanmaraş’ın tarihi yerlerinden biri olan Kapalıçarşı, yerli ve yabancı turistlerin ilk alışveriş mekanlarından birisi olarak dikkat çekiyordu. Hem Kahramanmaraşlı hem de çevre illerdeki vatandaşlarının vazgeçilmez durağı olan Kapalıçarşı’da çeşitli dükkanlar iş yapamama sorunu ile karşı karşıya kaldı.

Yaz ayına girilmesi ile birlikte adeta ‘sinek avlayan’ Kapalıçarşı esnafı, dükkanlarını kapatma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Kapalıçarşı’da ayakkabı dükkanı işleten Halit Geceyatar, “Kahramanmaraş’ımızın en önemli yerlerinden birisi Kapalıçarşı’dır. Yıllardan beri yerli ve yabancı turistlerin en beğendikleri, gezerken oldukça keyif aldıkları yerdir. Ancak son yıllarda müşteri potansiyelimiz oldukça düştü. Kapalıçarşı’da dükkanlar kapanma tehlikesi bile yaşıyor. Bizler esnaf olarak artık yenilenme çabasına girmemiz gerekiyor. Bunun için de Büyükşehir Belediyesi’nden destek bekliyoruz” diye konuştu.

‘Ümitliyiz Ama…”

Yaklaşık 7-8 yıldır Kapalıçarşı’da vatandaşların ayakkabı ihtiyacını gideren Geceyatan, “Kahramanmaraş son yıllarda gerçekten çok gelişti. Kendi yağında kavrulan bir şehir olmaktan çıkıp, artık başka şehirlere de kendi yağını vererek kavrulmasını sağladı. Bu da şehir için turistlerin gelmesi demektir. Turizm geçen seneye göre her ne kadar bir tık yukarıda olsa da müşteri kalitesi oldukça düştü. Ümitliyiz ancak düzelememe sıkıntısı ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.