Suriye’deki iç savaştan faydalanarak bir taraftan DEAŞ, diğer taraftan PKK/PYD-YPG bazı bölgelerde hâkimiyet kurmak orada yaşayan yerli halka baskı, bazılarını da göçe zorlayarak adeta bir terör devleti kurmaya çalışarak Türkiye halkını tehdit emektedir. Bu teröristler 40 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldırılarda bulunarak 50 binden fazla masum sivil halkı kadın-çocuk demeden öldürmüştür.

Türkiye Devletinin yaptığı sadece Suriye Devletinin toprak bütünlüğüne saygı göstererek Terörü ortadan kaldırmaktır. .

Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları çerçevesinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nın tek amacı sınır güvenliğini sağlamak, bölgede barış ve huzuru tesis etmektir. Daha harekâtın ilk günü, sınır şehirlerimize yapılan saldırılarda birisi 6 aylık bir bebek olmak üzere, 18 sivilin hayatını kaybetmesi, bu harekâtın haklılığının en açık göstergesidir.

Yıllardır milyonlarca Suriye’li mülteciye ev sahipliği yapan ve onların insanca yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü tedbiri alan Türkiye Cumhuriyeti, bu harekâtla birlikte bu insanların da huzur ve güven içerisinde ülkelerine dönüşlerini sağlayacaktır.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Türkiye’nin hiçbir komşusunun topraklarında gözü yoktur, aksine Barış Pınarı Harekâtı Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine katkıda bulunacaktır.

İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi olarak Barış Pınarı Harekâtı’nı desteklediğimizi bildirir, Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Editör: TE Bilişim