Altı bin öğrencinin eğitim gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de deprem riskine karşı korunmasız olduğunu kaydeden Ali Öztunç, özellikle Karacasu Kampüsü’nün orta şiddetli bir depremle bile yerle bir olacağını belirtti. Yapımı devam eden Ankara-İstanbul hızlı tren hattının güzergahına da değinen Ali Öztunç, söz konusu güzergahın deprem fay hattına paralel olduğu için değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Öztunç, konuya ilişkin bilgi vermek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek isteyen Bolu Belediye Başkanı’na bir türlü randevu verilmemesini de eleştirdi.

Elazığ’da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin yaraları henüz sarılmadan, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’tan, depremin bundan sonraki durağı için ürküten açıklamalar geldi.

Öztunç, Parlamento’da düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş’ın deprem konusunda ciddi risk altında olduğunun bilim adamları tarafından da gündeme getirildiğini vurgulayarak, özellikle Türkoğlu İlçesi’nin olası bir deprem sonucunda yerle bir olacağı uyarısında bulundu.

KAHRAMANMARAŞ, TÜRKOĞLU İÇİN DEPREM UYARISI

Türkoğlu konusunda yapılan bütün uyarılara rağmen hiçbir tedbir alınmadığını söyleyen Ali Öztunç, “ Bu bir uyarıdır. Yarın ah vah etmenin gereği yok. İnsanlar öldükten sonra, ağlasan ne ağlamasan ne?” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

ALİ ÖZTUNÇ, 2019'UN KASIM AYINDA DA KARACASU KAMPÜSÜ'NDEKİ RİSKLİ DURUMA DAİR SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ.

6 BİN ÖĞRENCİNİN ÖLMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin depreme karşı dayanıksız olduğuna da dikkat çeken Öztunç, özellikle Karacasu Kampüsü’nün orta şiddetli bir depremde bile yerle bir olacağını bildirerek, “ Tedbir almak için 6 bin öğrencinin ölmesini mi bekliyorsunuz? “ dedi.

ALİ ÖZTUNÇ'UN KARACASU KAMPÜSÜ HAKKINDAKİ SORU ÖNERGESİNE GELEN YANIT.

ANKARA- İSTANBUL HIZLI TREN HATTI’NA İLİŞKİN KORKUTAN AÇIKLAMA

Deprem riski konusunda Ankara-İstanbul arasında yapımı devam eden hızlı tren hattına ilişkin açıklamalarda da bulunan Ali Öztunç, konuya ilişkin hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ciddi uyarılarda bulundu.

TREN GÜZERGAHI, DEPREM FAY HATTI İLE PARALEL

Hızlı tren hattının geçeceği Ankara,  Sincan, Çayırhan, Sakarya, İstanbul güzergahının,  Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın tam üstünden geçtiğine işaret eden CHP’li Öztunç, hızlı trenin bu güzergah üstünde 30 kilometre boyunca fay hattına paralel gitmesinin büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Ali Öztunç, “ Günde 200 bin yolcu taşıyan hızlı tren güzergahı yanlıştır. Olası bir depremde ne hızlı tren, ne de o yol kalır. Yeni güzergah, Ankara, Kızılcahamam,  Gerede, Bolu, Düzce, Hendek, Sakarya, İzmit, Gebze, İstanbul olmalıdır” dedi.

ERDOĞAN’A, “CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA RANDEVU VERMİYOR” TEPKİSİ

Söz konusu tehlikeye dikkat çekmek için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcantarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın makamının 30 kez arandığını ve 2 kez de resmi randevu talebinde bulunulduğunu belirten Ali Öztunç, Erdoğan’ın tutumunu şu sözlerle eleştirdi:

“ Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, deprem konusunda uyarmak istiyor ama Cumhurbaşkanı randevu vermiyor, Bolu Belediye Başkanı CHP’ li diye. Sayın Cumhurbaşkanı artık particiliği, partizanlığı bir tarafa bırakmalı. Bir ilin seçilmiş belediye başkanına randevu vermezse, orada demokrasiden bahsedilemez. Kendisi milletin iradesi oyu ile geldi de Sayın Tanju Özcan ağaç kovuğundan mı çıktı ? O da milli irade ile seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na randevu vermiyor, Tanju Özcan’a randevu vermiyor, sen o zaman Cumhurun değil sadece AKP’lilerin başkanısın denir. Sayın Cumhurbaşkanı, deprem konusundaki tehlikeleri anlatacak olan Tanju Özcan’ı dinlesin diyorum.”