Yaptığı sokak röportajlarıyla halkın sesini sayfa sütunlarına taşıyarak ilgililere duyuran Haber Sitemiz yine halkın görüşlerini haberine yansıttı. Seçilmişlere ince mesajlar veren vatandaşlar birlik ve beraberlik istedi.

Bilindiği üzere zorlu bir seçim sürecinin ardından Kahramanmaraş milletvekilleri belli oldu. Bunun üzerine esnaflara ve vatandaşlara sorduk; milletvekillerinden neler bekliyorsunuz? Kahramanmaraş’ta  ne gibi yenilikler görmek istersiniz? Şeklinde vatandaşa sorular yönelttik, işte Kahraman şehrin kahraman halkının verdiği cevaplar;

Kahramanmaraş’ta yaşamakta olan Meltem Güler Haber Sitemize yaptığı açıklamada seçim sonuçlarını şu şekilde değerledirdi.’’Türkiye de gördüğüm seçim sonuçlarına göre en sakini seçimdi. Ufak tefek sıkıntılar var ama bunlar bizim konuşarak çözeceğimiz şeyler değil. Genel olarak beklediğimiz gibi. Bizler mutluyuz sonuçlardan ama önemli olan ülkenin genelinin mutlu olması. Barış, huzur, gelecek güven içerisin de yaşamak önemlidir benim için’’ dedi. Demiralay milletvekillerinden beklentilerini ise şu şekilde dile getirdi,’’Milletvekillerini yapabilecekleri hizmettir. Ayrım yapmadan, milleti birbirine çatıştırmadan, barış içerisin de herkese eşit mesafe de olmalarını istiyorum’’ dedi. Sözlerine ek olarakta eğitim ile ilgili konuştu ‘’eğitimi olmayan bir toplumun geleceği de olmaz. Eğitimi uluslararası standartlara getirilmelidir bence. Daha ileri olan ülkelerin seviyelerine yetişmemiz için modern, sosyal,teknolojiyi bilen bir eğitim sistemi olmalıdır bence’’ dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşamakta olan Burcu Yiğiter ise Kahramanmaraş milletvekillerinden beklentilerini şu şekilde dile getirdi; ‘’daha iyi çalışmalarını istiyorum. AK Partiden 6 tane milletvekili çıkarttık. Daha iyi hizmetler yaparlarsa daha da memnun olacağız. Geçen ki selde insanlar çok zor durum da kaldılar, alt yapı daha sağlam olmasını istiyorum’’ dedi. 

Kahramanmaraş esnaflarından Murat Tutkucu Kahramanmaraş milletvekillerinden beklentileri ise;’’ milletvekilleri  oturdukları makamlardan kalkıp biraz vatandaşların içlerine karışmaları, biraz daha onların dertlerini dinlemeleri ve bir şeyler yapmaya çalışmaları bizim için bunlar daha iyi olacak’’ şeklinde konuştu. Tutkucu Kahramanmaraş için yapılmasını istediği projeler ‘’Turizm gelişmesini istiyoruz. Ülkemizin turistik bir yer olması için çalışılması lazım bence. Doğal zenginliklerimizi daha geliştirilebilir’’ dedi.  

 Kahramanmaraş esnaflarından Sedat Küsmüş ise; ‘’Kahramanmaraş için milletvekillerinden bir beklentim yok. Yaptıklarını göremiyoruz o yüzden memnun dağîlim. Gaziantep’e bakacak olursak; hızlı tren, yapay sahil, tramvaylar gibi birçok şeyler yapılıyor. Fakat Kahramanmaraş’ta bir şey göremiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Ahmet Karaoğlan milletvekillerinden beklentileri şu şekilde değerlendirdi;  ‘’şehrimiz için çok çalışmasını istiyoruz. Daha çok iş yerleri açması lazım. Şehrin kalkınması için farklı çalışmalar yapmalılar. Eğitim ve ekonomi de yükselişe geçmeliyiz. Karaoğlan sözlerine ek olarak turistik yerlerin geliştirilmesini istiyorum dedi. Kemal Ramazanoğlu Kahramanmaraş milletvekillerinden bir beklentisinin olmadığını söyledi. Kahramanmaraş’ta artık Turistik bir yer olmasını istiyoruz. Tramvay, hızlı trenler yapılsın istiyoruz dedi. Kahramanmaraş’ta esnaflık Halil İbrahim Solak ise sorularımızı şu şekilde değerlendirdi; Kahramanmaraş’ın ulaşım kısmında sıkıntılarımız vardı ama bir kısmı giderildi. Diğer bir kısmının da giderilmesini istiyoruz dedi.

Haldun Yaralı Haber Sitemize yaptığı açıklama da büyük firmaların gelip ve tekelin gelip buradan çıkması lazım. Kahramanmaraş’ta ağır sanayinin olması lazım. Devletin buraya bir yatırım yapması lazım. Hızlı tren olması lazım, turistik bir bölge olmasını istiyorum dedi.  Kahramanmaraşlı esnaflarından Ahmet Bozdağ millet vekillerinkinden beklentileriniz neler şeklin de sorduğumuz soruyu ise şu şekilde cevapladı; Vatana, millete hayırlı, tertipli icraatlar bekliyoruz. Daha da çok çalışmalarını istiyorum. İcraatlı çalışmalar yapmalarını istiyorum. Eğitimin geliştirilmesini istiyoruz. Eğitimin olmadığı yerlerde gelişme olmaz. Gençlerin önü açılsın ama gençlerde ülkemizin güzelliğini bilsin. Saygılı olsunlar, geldikleri yerleri bilsinler. Bozdağ sözlerine şu şekilde devam etti ‘’Turistik yer olsun ve ekonomimiz canlansın istiyoruz. Tramvaylar yapılsın hızlı trenler yapılmasını istiyorum dedi.

Fatih Yüce ise sorduğumuz soruyu şu şekilde değerlendirdi, çıkan seçim sonuçlarının olumlu, gayet iyi beklediğimiz oldu dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü ‘’ milletvekillerinden çok bir beklentim yok ama alt yapının daha da iyi olmasını istiyorum dedi.  Kahramanmaraş’ın diğer bir manavcı esnaflarından Şemi Durmaz ise; Kahramanmaraş için milletvekillerinden beklentileriniz nelerdir? sorsuna verdiği cevap; ‘’ verdiği vatları yapsınlar daha da üzerlerine koysunlar. Maraş’ın ekonomisini canlandırmak için ne gerekiyorsa yapsınlar’’ şeklinde konuştu. Durmaz gençlere yönelik yerler açılsın. Gençlerimiz topluma maddi ve manevi açıdan kazandırılsın dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşamakta olan Cuma Ceyhan’ ın seçim ile ilgili açıklamasında daha da iyi olmasını bekliyorduk ama bundan da memnunuz dedi. Milletvekillerinden beklentilerini ise şu şekilde değerlendirdi; milletvekillerimizden hizmet bekliyoruz ve fazlasıyla alıyoruz. Gelişen şehirler arasındayız fakat daha da gelişmesini istiyoruz, Ceyhan hızlı tren dedik ve sanırım yapmak için çalışmalar başlamış. Plaj desek plajımız da yapılıyor dedi.

Kemalettin Merk Kahramanmaraş için milletvekillerinden beklentileri en büyük sorunlarımızdan biri ulaşım Bertiz yöresin de yolların daha iyi olmasını istiyoruz. Eğitim de sıkıntı var, her sene sistem değişiyor. Biraz daha oturmuş bir sistem olmasını istiyorum dedi. Fatma GÖZÜKARA öğrenci olarak milletvekillerinden eğitim alanın da yenilikler olmasını istiyorum dedi ve sözlerini şu şekilde bir öğrenci olarak eğitim açısından yenilikler yapılsın istiyorum dedi ve sözlerini tamamladı.

Ferhat Hançer milletvekillerinden hiçbir şey beklemiyoruz, hiçbir şey yapmıyorlar çünkü. Verdikleri vaadler hep aynı. Sadece belediye çalışıyor dedi. Hançer, Kahramanmaraş’a ne gibi projeler, yenilikler istiyorsunuz? Sorusuna ise milletvekilleri birçok vaadler de bulundular fakat yapmadılar. Sadece yaptıkları yedi kuyular kayak merkezi. Şehrin merkezine, birçok kişinin kolaylıkla gidecekleri yerler olmasını istiyoruz dedi.

Kahramanmaraş’ın marketçi esnaflarından Hacı Ahmet Kirişçi milletvekillerimizin çok çok çalıştığını düşünmüyorum. Memleketimiz için gerekli şeyleri milletvekillerimiz daha iyi biliyor ve yapmaları lazım diye düşünüyorum. Ekonomik ve eğitim açısından yükselmeyi istiyoruz. Daha çok eğitim açısından yükselişe geçmeliyiz. Eğitimin her sene sistemini değiştiriliyor bunları istemiyoruz dedi.

Kahramanmaraş’ta taksi şoförlüğü yapmakta olan Zafer ÇOLAK; ‘’Taksici olduğum için kendi adıma trafik açısından yenilikler yapsınlar. Rahat gidip gelelim taksici olduğum için tek düşüncem bu’’ dedi

Kahramanmaraş’ın diğer bir taksi şoförü ise Kamil Çolak; seçim sonuçlarını iyi, güzel buluyorum. Cumhurbaşkanımız 10 yıldan bu yana bu işin için de olduğu için düzeni biliyor. Türkiye’nin düzenini biliyor. O yüzden de cumhurbaşkanımızdan başka bu işi yapabilecek yok. Çıkan sonuçtan memnunuz. Çolak milletvekillerinden beklentilerini ise şöyle dile getirdi, ‘’Kahramanmaraş’tan bir tane milletvekilimiz var. Diğer vekillerimiz Maraş ilçelerinden. Milletvekillerimiz halkın içine karışıp, halkın istek ve arzularını dinlemeliler. Yenilikçi olsunlar. Ahır dağına çıkamıyoruz çünkü yolları iyi değil. Kalemiz hala restorasyon aşamasında 3 seneden bu yana yapılmadı bunların yapılmasını istiyoruz dedi.  

Cengiz Solak  Kahramanmaraş için milletvekillerimizden beklentilerimiz,milletvekillerimizin daha çok çalışmalarını istiyoruz. İnsanların AK Parti milletvekillerinin yedi uyurlar demesini istemiyoruz artık. Uyansınlar çalışsınlar. Nasıl Türkiye’nin adamı Tayyip’se milletvekillerimiz de memleketin adamı olsunlar dedi ve Solak sözlerine ek olarak şunları söyledi; Eğitim açısından yenilikler istiyoruz. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz Türkiye de güzel bir sıralama içerisin de Kahramanmaraş’a birkaç üniversite daha yapılmasını isterim dedi.

Hamdi ÇAPAR, Kahramanmaraş için seçim sonuçlarını şu şekilde değerlendirdi; ‘’İstediğim gibi bir seçim olmadı. AK Parti çok oy kaybetti. Daha iyi olabilirdi’’ dedi. Milletvekillerinden çok şikayetçeyim çünkü; Kahramanmaraş’ımıza hizmet yok. Artık Maraş için yenilikler yapılmasını istiyoruz dedi ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı; ‘’Turizmin gelişmesini istiyoruz. Turistler memleketimize girmiyor,  güzel yerler yapılsın ve memleketimize turistlerin gelmesini istiyoruz dedi.