Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Pazarcık ziyaretinde; “Gaziantep Baklavası’nın rayihası ve lezzeti Pazarcık Fıstığı’ndan gelmektedir.” Demişti.

Güngör bu açıklamasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Tweeter üzerinden; “Üreticilerimiz, Gaziantep Baklavasına lezzet veren fıstığın #PazarcıkFıstığı olduğunu söylediler. #MaraşBiberi kadar acı, #AntepBaklavası kadar tatlı bir gerçek. Birbirini tamamlayan iki lezzet #MaraşDondurması ve #AntepBaklavası ikiz kardeş değil midir @FatmaSahin Başkanım?” diye sormuştu.

Güngör’ün bu Tweetine cevap gecikmedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gazi ve Kahraman şehirlerin varlıkları birbirlerini güzelleştiriyor. Ortak düşmandan 100 yıl önce kurtulmuş; bu ikisi de birbirinden Kahraman, ikisi de birbirinden Gazi şehrin baklavası, biberi, dondurması varsa birbiri sayesinde. Kıymetimizi bilelim” yanıtını verdi.

FISTIĞIN ANA YURDU URFA

Gaziantep ve Kahramanmaraş arasında fıstık nedeniyle yaşanan Tweet trafiğine Şanlıurfalılarda katıldı.

Fıstığın ana vatanın Şanlıurfa olduğunu savunan Urfalılar Güngör ve Şahin’e şu Tweeti attı;

Kahramanmaraş'ta Tapu ve Kadastro Çalışanları Bir Araya Geldi Kahramanmaraş'ta Tapu ve Kadastro Çalışanları Bir Araya Geldi

“Fıstığın Ana Yurdu Urfa Fıstık Denilince Akla En Başta Şanlıurfa Gelir Fıstığın Yapması Bir Okadar Zordur Ama Bir O kadar Da Lezzetlidir.”

Editör: TE Bilişim