Okul bahçesine konvoy halinde giriş yapan yunus ekiplerinin gören çocuklar heyecan ve alkışla onları karşıladı. Yunus ekiplerinin gösterisi esnasında sevinç çığlıkları atan çocuklar, motorlara bindirildi.Öğrenci velilerinin de katıldığı ziyarette Emniyet Müdürü İnci'ye bir öğrenci çiçek verirken, minikler folklor gösterisi yaptı. Ziyaretlerde öğrenciler neşeli anlar yaşayıp, fotoğraf çektirdi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Çocukları sınıflarında ziyaret eden Emniyet Müdürü İnci, onlara kışlık mont, bot ve çeşitli oyuncaklar hediye etti. Çocuklarla tek tek sohbet eden İnci'ye,  hediyeler için minikler teşekkür etti. 

Etkinlikle ilgili olarak açıklama yapan Doğan İnci, “Bugün biz Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü olarak toplum destekli polislik çalışmaları çerçevesinde Türk ve Suriyeli, çocuklarımızın beraber okudukları sınıfları ana sınıfını ziyarete geldik'' dedi.

Çocuklarla Türk polisinin kendilerine ne kadar yakın olduğunu göstermek istediklerini belirten İnci şunları kaydetti;

''Kendileriyle ne kadar ilgilendiğini göstermek hem de Kahramanmaraş’ta çocuklarımızı  güvenli gelecekleri için kendilerinin dikkat etmesi gereken konuları vurgulamak amacıyla hafta boyunca tüm okullarımızı geziyoruz. Bugün de bu okulumuzu geldik. Turan İlköğretim okulu’na.  Bu okulda çocuklarımıza, trafikle ilgili kuralları, dışarıda karşılaşabilecekleri sıkıntıları polis abileri, polis ablaları geldi; toplum destekli polislik çerçevesinde bunlara anlatımlarını yaptı. Ayrıca da bu çocuklarımıza  yine polislerimizin kendi imkanlarıyla arkadaşlarımızın karınca kararınca topladıkları kendi aralarında imkanlar ölçüsünde harçlıklarıyla aldıkları çocuklara küçük hediyeler…Onların takdimine geldik. Çocuklarımız her şeye layıktır, geleceğimiz çocuklardır. Bu yıl ki vurgu, sayın Milli Eğitim Bakanımızın dediği gibi birer dokunuş. Bizlerde o çocuklarımıza küçük bir dokunuş yaparak, polis olarak küçük dokunuşlarla  onlarla polis sevgisini, vatan sevgisini , bayrak sevgisini  aşılamak amaçlı buralardayız.''

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt ise yaptığı açıklamada, ''Emniyet Müdürlüğümüz tarafından çocuklarımız için hem bilgi hem de hediyelerin içerisinde yer aldığı güzel bir program oldu. Çocuklarımızın hem trafik kurallarını öğrenmesi, hayata uygulaması ve büyüklere örnek olması açısından bizim için değerli bir programdı'' dedi.

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri, toplum destekli polislik şubesi ve yunus polisleri ile okul yönetimi etkinliğe katıldı.