Ülkemizde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve Antalya Fuar Merkezi ev sahipliğinde 5-8 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Hestourex ‘Dünya Sağlık Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’nda stand açan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin standına En İyi Tasarım ödülü verildi.

Kahramanmaraş’ın tanıtımına yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan standta; Aliya İzzet Begovic Parkı,  15 Temmuz Millet Bahçesi, Menzelet Mesire Alanı, Yeşilgöz Mesire Alan,  Suk-i Maraş Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Semerciler Çarşısı, Taşhan,  Mazman Çarşısı,  Demirciler Çarşısı, Taşmescit,  Ulucami, Karamanlı Kavşağı, Abdulhamidhan Kavsağı,  Azgıt Kalesi,Meryemçil Kalesi, Ak Kalesi, Başkonuş Yaylası,  Yavşan Yaylası, Yedigüzel Adam Edebiyat Müzesi, Yedikuyular Kayak Merkezi, Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Taşköprü, Germenicia Antik Kenti,Malik Bin Ejder Türbesi gibi Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik mekanları sanal gerçeklikle hazırlanmış görüntüleri, sanal gerçeklik gözlükleri ile ziyaretçilere sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen fuarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan standı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Davut Çetin, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli ziyaret etmişti.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile ziyaretçilerine Kahramanmaraş’ın tarihi, doğa ve turistik yerlerinin izletildiği stand En İyi Tasarım Ödülü ile ödüllendirildi.

Editör: TE Bilişim