Kahramanmaraş genelinde eğitim-öğretim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin okuma oranını arttırmak ve eğitime katkı sağlamak amacıyla 4 yıl önce hayata geçirilen proje büyük ses getirdi.

Başladığı ilk yıldan bu yana her yıl 44 ila 55 bin arası kitap dağıtılan projenin bu yılında öğrencilere tam 73 bin kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrenciler okudukları kitaplardan da sınava tabi tutularak, başarı oranı takip edilirken, öğrencilerle kitapların yazarları da bir araya getirildi.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında 88.000 öğrencinin katıldığı ilk sınavında tüm soruları doğru cevaplayan tam 3605 öğrenci Final Sınavına girmeye hak kazandı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen başarılar dilemek için, İklime Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında Onikişubat Belediyemizin himayesinde tüm ilçelerimizde yapılan faaliyetlerin bugün finalini gerçekleştiriyoruz. Bugün sadece Onikişubat ilçesinde 2 okulumuzda, diğer ilçelerimizin de tamamında birer okulda bu sınav gerçekleştiriliyor. Yaklaşık okullarımızda sınavlar neticesinde 1. olan 3 bin küsur öğrencimiz bugün final sınavlarında ter dökecekler. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu konuda Onikişubat Belediyemize, Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendiye ve ekibine eğitime vermiş oldukları katkıdan, önemden, değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler eğitimin çok önemli olduğunu, ülkenin kalkınmasında önderlik yaptığını, bayrağı taşıdığını çok iyi biliyoruz. Hem belediyemiz hem de İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda gerekli adımları başarılı bir şekilde atıyorlar. İnşallah geleceğimizi imar edecek olan, bizleri muasır devletler arasında en üst noktalara taşıyacak olan bu öğrencilerimize tekrar başarılar diliyorum. Emeği geçenlere, hizmet edenlere teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Daha sonra açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesini 3 boyutta ele aldıklarını anlattı.

“Onikişubat Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber gerçekleştirdiğimiz en önemli projelerden birisidir Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi. Fiziki çalışmalarımızın çok daha ötesinde önem ve değer verdiğimiz bir proje. Belki Türkiye’de ilk defa yapılan bir proje.

 Bu projemizin 3 boyutu var. 3 boyuttan ilki Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte kitap seçimi yapıyoruz, her sene 44 ila 75 bin arası kitap alarak, 5’li ve 10’lu setler halinde kitapları sadece Onikişubat ilçemize değil, tüm Kahramanmaraş’ta bulunan öğrencilerimize dağıtıyoruz.

İkinci boyutta da bu çocuklar bu kitapları ne kadar okumuş, ne kadar anlamış onu ölçmek için, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız sınavdır. İlk sınavımıza hiçbir zorunluluk olmadığı halde 88 bin öğrenci katıldı. Bu 88 bin öğrencinin içinde 3605 öğrenci kendi okulları ya da kendi ilçelerinde birinci olarak final sınavına girmeye hak kazandı. Ve yine bu sınav sonrasında yeniden birincileri belirleyeceğiz. Böylelikle üç aşamayı da tamamlamış olacağız.

Görüyorum ki, projemiz amacına ulaşmış, hiçbir zorunluluğu olmadığı halde on binlerce öğrenci sınavlara katılmış. Bu ülkenin kurumlarının en önemli yapması gereken çalışmalardan biri eğitim noktasında yapmış olduğu çalışmalardır. Bizler bu eğitim noktasında yaptığımız çalışmaların güzel sonuçlar verdiğinden dolayı son derece mutluyuz. Bu çocuklar gelecekte bu ülkeyi yönetecek çocuklar olacak. Ve bu çocuklar bu ülkeyi bizlerden daha iyi yönetecekler.

Aslında yapmamız gereken de, bizden sonra gelecek olan neslin, bu ülkeyi daha iyi noktalara taşımasını ve daha iyi yönetmesini sağlamak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizleri muasır medeniyetlerin çok daha üzerine taşımak gerekiyor. Bunu taşıyacak olan unsur da insandır. Ne kadar eğitimli, ne kadar alanında çok iyi insanlar yetiştirebilirsek, inşallah o alanlarda çok daha iyi konuma geleceğiz.”

Konuşmasına Filistin halkına yapılan saldırıyı eleştirerek devam eden Başkan Mahçiçek, İsrail’i protesto etti ve şu ifadeleri kullandı.

“Gördüğünüz gibi Orta Doğu’da çok büyük bir dehşet ve vahşet yaşanıyor. Bir terör ülkesi olan İsrail, 55 belki de daha fazla insanı şehit etti ve 2200 üzerinde de yaralı var. Ama insan haklarından bahseden, uygarlıktan bahseden ülkelerin hiçbirinden ses yok maalesef. Bir Tek Türkiye’nin, bu ülkenin ve Cumhurbaşkanımızın sesi çıkıyor. Hani insan hakları, adalet vardı? Onların hepsinin aldatmaca olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bir ülkede yaşayan insanları topraklarını basarak öldüreceksiniz sonra da insan haklarından bahsedeceksiniz. Ama bu adaletsiz düzen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin de ifade ettiği gibi, bu yanlış düzen inşallah düzeltilecektir. Bu düzeltmelere de, bu ülkenin çocukları gelecek yıllarda çok önemli misyonlar yükleyecektir. Bu insan haklarından, adaletten bahseden ülkelerin, hepsinin o kavramların içini doldurmaktan aciz olduklarını gördük.

Dolayısıyla bu eğitim alanında yapmış olduğumuz çalışmalar, gelecekte bu adaletsizliği ve insan haklarına yapılan zulümleri bitirecektir.”

Ardından teşekkür konuşması yaparak, hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik eden Mahçiçek, şöyle devam etti.

“Bu bağlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ciddi gayretler gösterdi. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Bu arada da yarın Ramazan. Filistin’de yaşanan vahşetten dolayı, Ramazan’a buruk girdik. Bütün hemşehrilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum.”

Editör: TE Bilişim