(MARASPUSULA)-Kahramanmaraş'ta 1 polisi şehit edip1 polisi de yaraladıktan sonra kaçan Muhammet Karataş’ı av malzemesi satışı yaptığı iş yerinde silahla vurarak yakalayan Alper Polat, savcılık ifadesinde olayın detaylarını anlattı.

Polat savcılığa verdiği ifadede, saldırgana mühimmatı vermemek için bir süre onu oyaladığını, depodan mermi almak bahanesiyle polise ihbarda bulunduğunu, bu duruma katilin çok sinirlendiğini söyledi.

Polat ifadesinin devamında, ortamın gerilmesiyle polis katili Muhammet Karataş’ın silahını üzerine doğrultup ‘mermileri ver lan’ diye kendisini tehdit ettiğini, komşu esnafların olaya müdahale etmesiyle eli kanlı katilin silahıyla kaçtığını ve bu sırada peşine düştüğü katilin bacaklarına 2 el ateş ettiğini anlattı.

Öldürme kastı ile hareket etmediğini belirten Polat amacının, kendini ve çevredeki insanları korumak olduğunu aktardı.

Kahramanmaraş’taki menfur saldırıda, kendisini gözaltına almaya gelen emniyet güçlerine silahla ateş ederek 1 polisi şehit edip 1 polisi de yaralayan daha sonra olay yerinden kaçıp kentteki bir av malzemesi satan iş yerine mermi almak için giden katil Muhammet Karataş, iş yerinde silahla vurarak yakalayan Alper Polat, olayın ardından polis merkezine giderek teslim olmuştu.

Katili vurduğu için adliyede savcılık tarafından ifadesi alınan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen Alper Polat, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.