Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Elbistan Bayanlar Voleybol Takımı ile ilgili basın açıklaması yayınlayan İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, çarpıcı iddialarda bulunarak: Çünkü spor evrenseldir, ama Elbistan ilçemizin gururu olan Bayanlar Voleybol Takımı âdeta birilerin çıkarına peşkeş çekilmiş ticari meta haline getirilerek kişisel rant uğruna kurban edilmiştir” dedi.

İşte Başkan Çabukel’in, Yazılı Olarak Yayınladığı Basın Açıklaması;

“Kahramanmaraş İlinin kuzeydoğusun da yer alan Elbistan ilçesi 150 bin nüfusu ile Türkiye’de 18 ilden büyük, 50 binin üzerinde genç nüfusa ve 33 bin öğrenci nüfusuna sahiptir. Yüksek nüfusuna ve genç nüfus oranının da yüksek olmasına rağmen Elbistan ilçemizin sportif faaliyetlerinden olan voleybol sporu ne yazık ki ilçemizde oynanmıyor.

Kıymetli Basın Mensupları öncelikle İYİ PARTİ olarak spora olan duyarlılığımız Milli meselelerimiz gibi hassasiyetle üzerinde durduğumuz dallardan biridir.

İYİ PARTİ olarak gençlerimize Spora yönlendirilmesini her zaman destek olacağımızı bilmenizi isteriz. Her daldaki Spor aktiviteleri geniş halk kitleleri tarafından izlenmekte, takip edilmekte ve toplumumuz tarafından desteklenmektedir.  Bunun sonucunda da spor bir yaşam biçimine dönüşmekte ve halkın tüm kesimleri çeşitli şekillerde spor ile bütünleşmektedir.  Bununla birlikte kitlelerin spora olan bu ilgisini fırsat olarak değerlendirmek isteyen, ekonomik ve sosyal olarak çıkara dönüştürmeyi arzu eden hasma ne bir kesim de ortaya çıkmıştır. Spor, kitle iletişim araçlarının da desteğiyle ekonomik açıdan oldukça kazançlı bir pazarlama aracı olmuş, ticarete dâhil edilmiş, adeta endüstrileşmiştir. Hatta günümüz Belediyecilikte ve sponsor olan kurumların para aklama sistemi haline gelmiştir. Ekonomi çevrelerin ticari bir meta haline getirdiği spor, bir kesim de kendi amaçlarına hizmet eden bir olgu haline getirmeyi istemiş, bunu gerçekleştirmek için yoğun çaba harcamışlardır. İşte bir örneği de Elbistan bayanlar Voleybol takımı,

Şöyle ki; 

Özellikle bir kesim sporun destekçisi konumunda bulunarak, elde edilen/edilecek başarılardan kendilerine pay çıkarmayı ummuşlardır. Burada sponsor olan kurumun onuru ve gururudur.

Çünkü spor evrenseldir, ama Elbistan ilçemizin gururu olan Bayanlar Voleybol Takımı âdeta birilerin çıkarına peşkeş çekilmiş ticari meta haline getirilerek kişisel rant uğruna kurban edilmiştir.

Çünkü spor evrenseldir, arzu eden bir kesimden üstündür 

Kahramanmaraş, Elbistan da Spor istemin Yok Olmuş Durumdadır

Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denilmiştir.

Elbistan’ımıza değer katmak için kurulan ve şehrimizi profesyonel bir lig olan “Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımımız her çıktığı karşılaşmada Elbistan’ı ve Elbistan Halkını temsil etmektedir. Sporun bir kente getireceği ekonomik faydayı, kentin tanıtımında sağladıklarını ve gençlerimizi spora özendirerek gelişimlerinde önemli bir yere sahip olduğu söylenmekte buraya kadar her şey normal ama anormal olan şudur.

Soruyoruz:

Neden Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımımız Elbistan’da oynamıyor?

Elbistan Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımımız Kadın Voleybol Takımı Antrenörü ilçede voleybolcu yetiştirmek istediklerini söylüyor ama ilçe Belediyesinin katkıları ne durumda?

İlçede neden voleybol karşılaşmalar yapılmıyor? Voleybol maçı neden Kahramanmaraş’ta oynanıyor?

Elbistan Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımımız konaklama masrafları bir takım rantiyeci kesim tarafından mı karşılandı yoksa bağışlarla mı karşılandı.  

Elbistan Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımımız. Olağanüstü genel kurul neticesinde tüzük değişikliğine gidilerek üyelerin ödemekle yükümlü olduğu aidat aylık bağışlar  1 TL’den 30 TL’ye  yükseltilmiş ama Olağanüstü genel kurul neticesinde Kadınlar Voleybol 1.Liginde bulunan Balıkesir DSİ Voleybol takımını 1.Liginde bulunan yarışma haklarını aktif ve pasif ile alınmasına ve Elbistan Bld.Spor olarak tescil edilmesinde kaynak nereden bulunmuştur?

Elbistan Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımımız Memur-Site Kapalı Spor Salonu mevcut durumu ne durumda yapılan masraf ve tadilat alt yapı hesaplanması ihale edildi mi?

Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımın oyuncularının maaşları ödeniyor mu?

Bu konuda açıklama bekliyoruz ve takımın komik bir bütçe ile giderlerini tamamlama imkânınız var mı?

Geri plandaki harcamaların kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarına ilişkin esas ve usulleri gereğince bilgi edinme kanununun 3 ’cü maddesine göre açıklanmasını istediğimiz sorular hakkında kamuoyunu bilgilendirmek adına yazılı olarak bilgi edinmek istiyoruz.

Kamuoyunun ilgisini Elbistan Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nde” yer alan takımımız üzerine çekmek ve insanlar ile aynı dünyayı paylaşan insanlar ile voleybol ve spor arasında olan bütünlük bilincini topluma kazandırmak amacında olan bir parti olarak, Biz yeminli evet ya da hayırcılar değiliz. Olumlunun yanında, olumsuzun karşısındayız.

 Mücadele etmeye, gençleri spora özendiremeye ve Elbistan’ın tanıtımında elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz