Kahramanmaraş'a yeni kurulan İstiklal Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu olarak öğrenci alımına başladı. 6 bölüm öğrencilerin tercihlerine sunulurken, bu bölümlerden 2'si hem gündüz hem gece öğretimi olarak kontenjan açtı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı hem gündüz hem gece öğretimi, Laborant ve Veteriner Sağlık hem gündüz hem gece olarak diğer 4 bölüm ise tek gündüz öğretimi olarak faaliyete başladı. Diğer bölümler ise şu şekilde; '' Elektrik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine olurken, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2 sınıf olarak sunuldu. 

Yüksek Öğretim Kurulu değişiklik tasarısı TBMM'ye gelmiş ve Kahramanmaraş'a "Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi" adıyla yeni üniversite kurulacağı bildirilmişti. Tasarıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’de bölüneceği konuşulmuştu.

Tasarıyla, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversiteleri adlarıyla 13 yeni üniversite kuruldu. Bu üniversitelere yönelik kadrolar ihdas edileceği belirtildi. 

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gündüz öğretimi 45, gece öğretimi ise 40 kişilik kontenjan açarken diğer bölümler ise şu şekilde, Laborant ve Veteriner Sağlık gündüz öğretimi 40, gece öğretimi 30, Elektronik Teknolojisi 15, İnşaat Teknolojisi 25, Makine 20, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2 ayrı sınıf olarak 30'ar öğrenci alacak.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim