Ankete göre, Kahramanmaraş’ta, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör seçmenlerinin yüzde 61,1 oyu ile yerini sağlama aldı.

Güngör, bu oy oranı ile Türkiye genelinde Ak Partili Belediyeler arasında en çok oy alan Büyükşehir Belediyeleri arasındaki yerini korudu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yüzde 55 oy oranına ulaştığı ankette ciddi değişikliklerin olduğu Balıkesir ve Denizli gibi illerin AK Parti’nin elinden çıktığı görüldü.

Muhalif anket şirketi olan Avrasya Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz, Gazeteci Gökhan Özbek’le yaptığı yayında 30 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın oy oranlarını açıkladı. 30 Büyükşehir Belediyesi’nde yaşayan vatandaşlar aranarak mevcut başkanı tekrar seçip seçmek istemedikleri soruldu.

BURSA’DA İBRE DÖNÜYOR

Toplamda 32 bin 300 vatandaşın oy kullandığı ankete göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçmenleri yüzde 52 oy ile tekrar oy vereceklerini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçmenleri yüzde 58,4 ile tekrar oy vereceklerini belirtti. CHP’nin kıl payı kaybettiği Bursa’da ise vatandaşlar yüzde 45,9 ile mevcut başkana bir daha oy vermeyeceklerini söyledi. Antalya seçmeni ise yüzde 50,3 ile oyunu tekrar mevcut başkandan yana kullandı.

KOCAELİLİLER BÜYÜKAKIN’I YİNE GÖRMEK İSTEDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçmenleri yüzde 53,5 ile tercihini yine Karalar’dan yana kullandı. CHP’li Vahap Seçer’in yönettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de vatandaşlar yüzde 55 ile tekrar mevcut başkanı tercih edeceklerini belirttiler. Kocaeli seçmeninin yüzde 49,8’i ise başkan olarak yine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı görmek istedi. Kararsızlar dağıtıldığında ise Başkan Büyükakın’ın oyu yüzde 55’e oranına yükseliyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın seçmenleri ise yüzde 54,2 ile Savaş’la yola devam etmek istediklerini belirttiler. Sakarya’da ise seçmenlerin yüzde 52’si tercihini yine mevcut başkan Ekrem Yüce’den yana kullandı.

DENİZLİ AKP’NİN ELİNDEN ÇIKIYOR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 49,7 ile seçmenlerinin oyunu tekrar alırken, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de yüzde 49,9’la yerini korumaya devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yüzde 50,1 ile seçmenlerinin yola devam etmek istediği isim oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın seçmenleri ise yüzde 46,9 ile mevcut başkanı tekrar görmek istemediklerini ifade etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise yüzde 45,3 ile Muğlalıların tekrar görmek istediği isim oldu.

Arıkan, “Evimiz nasılsa şehrimiz de öyle olmalı!” Arıkan, “Evimiz nasılsa şehrimiz de öyle olmalı!”

BALIKESİR’DE KESKİN DÖNÜŞ


İYİ Parti’nin kıl payı kaybettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde ise vatandaşlar yüzde 43,8 ile mevcut başkan Yücel Yılmaz’ı seçmeyeceklerini ankette belirtti. Manisa’da ise MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün seçmenlerinin yüzde 42,1 oyunu aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde ise vatandaşlar yüzde 45,9 ile tekrar mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ü görmek istiyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise seçmenlerinin yüzde 61,1 oyu ile yerini sağlama aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yüzde 43,2 ile seçmenlerinin oyunu tekrar aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nde ise yüzde 59,2 ile Uğur İbrahim Altay yerini korudu.

SAMSUN HARİÇ HEPSİ YOLA DEVAM ETMEK İSTEDİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i ankete katılan vatandaşların yüzde 43,6’si tekrar seçmeyeceklerini belirtti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise yüzde 43,5 oy oranı ile tekrar görülmek istenen isim oldu. Trabzon’da ise vatandaşlar ikinci kez görmek istedikleri ismin yüzde 52,2 oyla mevcut başkan Murat Zorluoğlu olduğunu belirttiler. Erzurumlu vatandaşlar ise tercihini yüzde 56,7 oy ile mevcut başkan Mehmet Sekmen’den yana kullandı. Kayseri’de de sonuç değişmedi seçmenlerinin yüzde 51,9 oyunu alan Memduh Büyükkılıç yerini korudu. Malatya’da da vatandaşlar yüzde 59,8 ile mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı seçeceklerini söylediler.

KAYYIM ATANAN İLLERDE HDP YİNE ÖNDE

Kayyımla yönetilen Büyükşehirlerde ise hangi partinin destekleneceği sorularak anketin yapıldığı belirtildi. Anket sonuçlarına göre kayyımla yönetilen Diyarbakır, Mardin ve Van’da ise vatandaşlar sırayla yüzde 57,9, 49,7 ve 45,9 ile tercihlerini HDP’den yana kullanacaklarını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim