İstanbul Cnr Expo fuar merkezinden düzenlenen 17.Franchising ve Markalı Bayiilik Fuarına başarılı organizasyonu  “Anatolian Salon Culinary Competition” Uluslararası Yemek Yarışmasıyla fuarın en gözdesi olmayı başaran Aşçılar ve Gastronomi Derneği ve Dünya Master Şefler Birliği Türkiye Başkanı Fikret Özdemir, İstanbul’a memleketi Kahramanmaraş’ın iş dünyasının seçkin isimleriyle adeta çıkarma yaptı. Üç gün süren fuarda festivalin sunuculuğunu ise profesyonel organizasyonların sunucusu Çiğdem Tekçe üstlendi.

AGADER - Anatolian Salon Culinary Competition Festivali açılışına TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ve MADO yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal KAMBUR ve çok sayıda tanınmış iş insanı katıldı. MADO Başkan Yardımcısı Erdal Kambur festivalde chef kıyafetini giydi, Fikret Özdemir başkanla Maraş Dondurması şovu yaptı. MADO organizasyon komitesi tarafından ödüle layık görüldü.

Kahramanmaraşlı genç yatırımcı iş adamlarımızdan FMKAHVE Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ata KOCA ve iş ortakları her sene Bayim Olur Musun Fuarının en gözdesi olmayı başarırken bu sene fuara katılım ağırlıklı olarak Kahramanmaraşlı yatırımcı olunca FMKAHVE standı da iş görüşmelerinin önemli adresi oldu. İstanbul da Cafe Restoranlarının lider kahve ve ekipmanları tedarikçisi dünya genelinde 130 şubesi bulunan “David People Cooffee and Food” markasının kurucusu FMKAHVE Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ata KOCA; biz bayiim olur musun fuarıyla büyüdük. Hemşehri iş adamlarımızı yatırımcılarımızı da fuara davet ettik. İstiyoruz ki Kahramanmaraşlı yatırımcı sanayici işadamları olarak birlikte büyüyelim ve kazanalım. FMKAHVE ailesi olarak her hafta bir başka fuardayız. Daima en iyi kaliteyi müşterilerimize tedarik ediyoruz. Biz hem tedarikçiyiz hem üretici hemde franchise veriyoruz.

Anatolian Salon Culinary Competition Festivalinde AGADER Başkanı Fikret Özdemir: Türkiye’de üniversitelerimizden öğrenci kardeşlerimiz başta olmak üzere mutfak şeflerimiz ile yurtdışından çok sayıda katılımcılarla birlikte unutulmaz bir etkinliğe imza attık. Alanında en iyisi olan yerli ve yabancı jüri üyelerimiz ülkemizde üniversite öğrencilerinden şef aşçılara kadar yerli ve yabancı yarışmacılarımıza ödüller verdi. Mutluyuz. Daha iyi organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Biz imzamızı kalitenin altına atarız. Yarışmamızda ödül kazanan herkesi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Burada mutfağa giren ve yarışan bizi onurlandıran Venezüella Büyükelçisi Jose Gregoria Bracho Reyes beye ve Kahramanmaraşlı iş insanlarımıza şef aşçılarımıza teşekkür ediyorum dedi.

AGADER Başkan Yardımcısı ve Barista Akademi yöneticisi Naim Koca FMKAHVE Grubu olarak biz BARİSTA AKADEMİ’yi kurduk ve sektörün ihtiyacı olan eğitimli barista yetiştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği eğitim protokolü imzaladık.

Marasta Dondurma Marmara Bölge Genel Müdürü Bülent Yağlıcı İstanbul da bizleri bir araya getiren Mehmet Ata Koca beye değerli şefimiz Fikret Özdemir başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu sene fuara Kahramanmaraş Çıkarması oldu. Bizleri buluşturan emek veren herkese teşekkür ediyoruz dedi.

MEBA Yufka Yöneticisi Oğuz Bağrıaçık bu yıl fuar olağanüstü çaba sergileyen Mehmet Ata Koca ve Fikret Özdemir başkanımızın çabalarıyla İstanbul da Kahramanmaraş fuarı olmuş. Hangi tarafa baksanız mutlaka bir Kahramanmaraşlı iş insanı var.  

Kahramanmaraş’ın tanınmış mekânlarından Fahri Usta sahibi İsmail Tokgöz İstanbul’a hemşehrilerimizle kaynaşmaya bir olmaya geldik. AGADER yönetim kurulu başkanımız şefimiz Fikret Özdemir ve ekibine teşekkür ediyorum.

Aksu TV programcılarından şef Mesut Yoğun ile geleceğin önemli şeflerinden Yaşar Demir ise yemek yarışmalarında jüride görev aldılar.

Şef Aşçılar Derneği başkanı Avni Sap hemşehrimiz ekibiyle birlikte katılım sağladı yarışmalarda Altın, bronz ve gümüş madalyalar kazandı.

Parfümcüoğlu Kozmetik sahibi Hakan Parfümcüoğlu Bayiim Olur musun ve Anatolian Salon Culinary Competition’a katılan değerlerimizi yalnız bırakmadı.

Programın Madalya töreninde ünlü spor yorumcusu ve eski hakemlerden Erman Toroğlu’na organizasyonu düzenleyen AGADER başkanı Executive Chef Fikret Özdemir giydirmeden göndermek olmaz dedi ve Erman Toroğlu’na Aşçı kıyafeti giydirdi. Ünlü TV yorumcusu Toroğlu: biz spor kamuoyuna giydiriyoruz Aşçılar ve Şeflerde bize giydirdi dedi. Kahramanmaraş’ın sosyal medya kanalı 46TV Genel Koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı’ya festival komitesi tarafından madalya ile birlikte ödül beratı takdim edildi.

17.Franchising ve Markalı Bayilik Fuarıyla eş zamanlı mekânda düzenlenen AGADER “Anatolian Salon Culinary Competition” festivaline katılımlarıyla onur veren Kahramanmaraşlılar: Celalettin Güvenç (TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili) Erdal Kambur (MADO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) İbrahim Yılmazcan (Kahramanmaraş Pazarcık Belediye Başkanı) Mehmet Ata Koca (FMKAHVE) Bülent Yağlıcı (Marasta Dondurma Marmara Genel Müdürü) Mesut Yoğun, Yaşar Demir (Chef) Avni Sap (Şef Aşçılar Derneği Başkanı) İsmail Tokgöz (Fahri Usta Kahramanmaraş) Mustafa Topçuoğlu (Sabırtaşı Restoran) Hakan Parfümcüoğlu (Parfümcüoğlu Kozmetik) Eyüp Kadir Kılcı (46TV) Erol Öner (AksuTV) Kazım Nalbant (Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı) Naim Koca (Barista Akademi) Oğuz Bağrıaçık (MEBA Yufka) ve Yaman Yardımcı (Gönül Kahvesi).