İsmail Kurtul ilkokulunda gerçekleştirilen programda, okul öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisiyle başladı.

Vali Vahdettin Özcan, açılışta yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Eğitim denince akla insanın iyi yetişmesi anlamına geldiğini dile getiren Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim bütün insanlığı alakadar eden bir husustur. Hükümetimiz ve devletimiz eğitimin fiziksel alt yapısının geliştirilmesi ve eğitim araç, gereçleriyle ilgili olarak tüm hizmetleri yapmaktadır. Eğitim ve öğretimde motivasyonun çok önemli olduğu bilinmesi gerekiyor. Bu motivasyon öğretmenlerimizde, öğrencilerimde ve velilerimizde olmalıdır."

Babası İsmail Kurtul adına okul yaptıran hayırsever İş İnsanı İskur Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul Abdulkadir Kurtul da şunları kaydetti:

"Bu okulumuz toplumların kalkınmasında en başta gelen öğelerden olan eğitimin ve öğretimin gerekliliğine inanan Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Fatih' projesi kapsamında hayata geçmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu kampanyayla ilgili bizzat bir okul yapma sözü vermiştim. 2008 yılında başladığımız İsmail Kurtul İlkokulunu 2010 yılında bitirerek Milli eğitime kazandırdı."

Editör: TE Bilişim