Kahramanmaraş KYK İL Müdürü Mehmet Ali Öztürk sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşım ile öğrencileri sevindirdi. KYK, daha önce yurt ücretlerine zam yapılmayacağını duyurmuştu. Şimdi de beslenme yardımlarının artacağı müjdesi geldi. Geçtiğimiz yıl sabah kahvaltısı için 3,5 TL ve akşam yemeği için 7,5 TL olmak üzere günlük 11 TL, aylık ise 330 TL idi. 17 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak beslenme yardımı sabah kahvaltısı için 4 TL; akşam yemeği için ise 8,5 TL olarak belirlendi. Yani yemek yardımı aylık 330 TL den 375 TL ye yükseltilmiş oldu.

Kahvaltı yardımı, yurt yemekhanelerinde hafta içi 06.30-13.00, hafta sonları ise 06.30-14.00; akşam yemeği yardımı ise 16.00-23.00 saatleri arasında geçerli olacak. Yani öğrencilerimiz kahvaltılarını yapmak zorundalar. Sabah yardımını akşam için, akşam yardımını da sabah için kullanamazlar.

Ücretsiz barınan öğrencilere 22,5 TL beslenme yardımı

Yurtlarda yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan şehit ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş öğrenciler ile devletin koruması altındaki öğrencilerin beslenme ücretleri de 21 TL’den 22,5 TL’ye yükseltildi.

Beslenme yardımı KKTC’de yer alan yurtlarda da sabah kahvaltısı için 4,5 TL, akşam yemeği için ise 9 TL olmak üzere günlük toplam 13,5 TL olarak uygulanacak.

Yemekler piyasa fiyatlarının %35 altında

KYK yurtlarında barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için öğrencilere lokanta-kantin, kafeterya gibi imkânlar da sunuluyor. KYK’lı gençlere her gün açık büfe sabah kahvaltısı imkânı sunulurken akşam yemeği için de 20 çeşide yakın yemek servis ediliyor.

Öğrencilerin maddi imkânları gözetilerek belirlenen yemek fiyatları, piyasa fiyatları ortalamasından en az %35 oranında indirimli olarak hesaplanıyor.

Yemekler gıda mühendisi, diyetisyen ve idarenin sıkı kontrolünde

Mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu diyetisyenler, gıda mühendisleri ve yurt yöneticileri tarafından devamlı kontrol ediliyor.

KYK’daki lokanta-kantin işletmelerinde gıda mühendisi veya diyetisyen çalıştırma zorunluluğu da bulunuyor. Lokanta ve yemekhanelerin tedarik, depolama ve üretim aşamalarının tamamı, işinde uzman meslek elemanları tarafından kontrol ediliyor.

Diğer taraftan yurt idaresince her gün yemeklerden numune alınarak sterilize bir şekilde 72 saat boyunca saklanıyor. İhtiyaç duyulması halinde numuneler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili birimleri tarafından tahlil ediliyor.

Editör: TE Bilişim