Ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece kentten ayrılırken, Kahramanmaraş siyasetinde meydan tartışması nedeniyle tansiyon yeniden yükseldi.

Muhalefet kanadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli İrade Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde gerçekleşen mitinge katılımın az olduğunu savunurken, iktidar kanadı ise muhalefeti ‘algı, yalan, iftira’ etmekle suçlayıp katılımın çok olduğunu savundu.

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç bu fotoğrafı paylaşıp; "Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitinginin gerçek fotoğrafları bunlar. Televizyonların kamera oyunlarıyla kalabalık gösteremeye çalıştığına aldanmayın. Gerçek bu" ifadelerine yer verdi.

Öztunç’un paylaşımına cevap Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel’den geldi.

Fırat Görgel, “İşiniz gücünüz algı, yalan, iftira! Aziz Milletimiz artık sizin yalan ve iftiralarınızdan bıktı. 20 yıldır girdiğiniz tüm seçimlerde hezimete uğramanız; milletimizin yalan siyaseti değil de, eser ve hizmet siyasetini tercih ettiğinin en büyük kanıtıdır.

Henüz tören başlamamışken çekilen bir fotoğrafla yalan ve iftira siyasetine devam ediyorsunuz ne yazık ki. Milletimiz herkesi çok iyi biliyor, tanıyor. “Erdoğan Sevgisi” zorunuza gidiyor biliyoruz ama ülkemiz gerçekleriyle yüzleşmeniz gerek.

Bu arada (!) daha iki hafta önce Derya Yanık Bakanımız ile ilgili attığınız YALAN tweetinizi (silmenize rağmen) unutmadık.” İfadelerini kullandı.