Kahramanmaraş’a acı haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor…

Şehit olan askerlerimizin isimleri ve kimlikleri açıklanırken, ailelerine de acı haber ulaştırılmaya başlandı.

Hava saldırısında şehit olan Kahramanmaraşlı Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı’nın ve Astsubay Akif Akçadağ’ın acı haberinin ardından Piyade Uzman Çavuş Selman Cankara'nın da şehadet haberi ulaştı.

Şehit Selman Cankara'nın şehadet haberi, askeri yetkililerce Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi Gültepe Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi.

Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları babaevine gelerek aileye başsağlığında bulundu.

Eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Şehidin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraşlı şehidin naaşını aynı bölgede görev yapan kardeşi getirdi

Suriye’de rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın naaşı memleketi Kahramanmaraş’a getirildi.

Hatay’dan kalkan askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı'na getirilen Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı’nın (23) naaşına, aynı bölgede görev yapan kardeşi Mehmet Saygılı da eşlik etti.

Şehit Saygılı’nın baba, anne ve kardeşleri gözyaşlarına hakim olamazken, kardeşlerinden 3’ünün Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı öğrenildi.

Şehit Saygılı’nın cenazesi yarın öğle namazını müteakip, Türkoğlu ilçesinde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verileceği aktarıldı.

Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın Cenazesi  Kahramanmaraş'a Getirildi

Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın Cenazesi Kahramanmaraş'a Getirildi

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı'nın (23) cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

Askeri uçakla Kahramamaraş Havalimanı'na getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Mehmet Emin Terzioğlu, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal ve İmran Kılıç ile İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile askeri ve mülki erkan karşıladı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Vali Özkan ve beraberindekiler, şehidin ailesine taziyelerini bildirdi.

Milletvekili Öçal, şehidin annesi Ayşe Saygılı'ya sarılarak teskin etmeye çalıştı. 

Şehidin bazı yakınları, cenazeyi asker selamıyla karşıladı.

İdlib'de kardeşiyle birlikte görev yapmış

Şehidin İdlib'de bir süre önce birlikte görev yaptığı kardeşi Mehmet Saygılı da aynı uçakla geldi. 

Baba Hüseyin ve oğlu Mehmet Saygılı birbirilerine sarılarak ağıt yaktı. Şehidin kardeşleri de uzun süre birbirlerine sarıldı.

Vali Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, baba ve kardeşleri teskin etmeye çalıştı. 

Askerlerin omuzlarında bir süre taşınarak cenaze nakil aracına konulan şehidin naaşı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

Şehidin cenazesi, yarın Türkoğlu ilçesi Beyoğlu Mahallesi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Bu arada, Ahmet Saygılı'nın 3 kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak çeşitli yerlerde görev yaptıkları öğrenildi.  

33 Şehit verdiğimiz İdlib’den Kahramanmaraş’a 2. şehit haberi

İdlib bölgesinde Esed rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Akif Akçadağ'ın Kahramanmaraş'taki babaevine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Akif Akçadağ'ın (29), Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesi'ndeki babaevine gelen Kaymakam Serkan Keçeli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Salih Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Sidan, aile yakınlarına şehadet haberini verdi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Bu arada, şehidin babası Bekir ve annesi Serpil Akçadağ'ın Hatay'a gittiği, çocuklarının şehadet haberini de orada aldığı öğrenildi.

Haberi alan şehidin yakınlarını, askeri yetkililer ile mahalle sakinleri teskin etti. 

Akçadağ ailesinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.