AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'de toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilemez tahribatlara yol açtığını söyledi.

Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbelerin, e muhtıraların ve müdahalelerin demokrasiyi defalarca kesintiye belirten Debgici, şunları söyledi: "27 Mayıs 1960 darbesinin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır. Merhum Menderes fabrikalar, yollar, barajlar, köprüler ve daha pek çok teknik ve mimari projeyle dönemin Türkiye'sine çağ atlatmıştır. Hem düşünce hem de ibadet özgürlüğünün önünü açan, insan odaklı hamleleriyle milletin takdirini kazanan merhum Adnan Menderes ve çalışma arkadaşlarının çığır açan bu icatları bazı çevreleri rahatsız etmeye başlamıştır. Asılsız iddialarla itham edilen seçilmiş hükümete yönelik başlatılan algı operasyonuyla darbeye ortam hazırlanmıştır. Seçilmiş hükümetin silah zoruyla görevden alınmasıyla başbakan, kabine üyeleri, milletvekilleri keyfi dayanaklarla tutuklanarak, yasa dışı karar merciinde, vesayetçi, vicdanın insafına bırakılmıştır. Milletten ve adaletten uzak şekilde kurulan mahkemede 11 ay süren duruşmalar boyunca cesur ve vakur duruşundan taviz vermeyen Adnan Menderes ve yol arkadaşları savunma yapmalarına dahi izin verilmeyen yargısız infaza, hukuk dışı muameleye maruz kalmışlardır."

Basın açıklamasına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kadın Kolların Başkanı Ayşe Kılıç ve partililer katıldı. 

Editör: TE Bilişim