Anadolu da yaşayanlar bilir zahire kışı bolluk bereket ile yaşamaktır. Büyük Şehirlerde “zahire tutmak” ise aktar ve doğal ürün merkezleri ile güven ile tutulmaktadır. İstanbul da Beykoz ilçesi Kavacık semtinde 8 ay önce açılan önceki gün resmi açılışı gerçekleştirilen “Malatya Doğal Ürünler Pazarı” bölge halkını “Helal Sertifikalı” ve Anadolu da tamamen doğal yöntemlerle doğa da yetişen organik bitkilerden elde edilen ürünler ile tanıştırdı.

Malatya Doğal Ürünler Pazarı işletmecisi Fitoterapi Uzmanı Rahime Çevre gazetemiz fahri muhabiri Eyüp Kadir Kılcı’ya konuştu.

Fitoterapi Uzmanı Rahime Çevre; Bugün burada açılışı yapılan mağazamızın davetine teşrif eden başta Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek olmak üzere birbirinden kıymetli misafirlerimize, müşterilerimize ve semt sakinlerine teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar, mutluluğumuza işyerimizin açılışına katılım sağlamakla ekmek kapımızı şereflendirdiler. Ticarette pozitif düşünmek gerekir. 8 ay önce açılışını yaptığımız #MalatyaDoğalÜrünlerPazarı bizim ilk yatırımımız oldu. Cenabı-ı Allah nasip ederse “Kahramanmaraş Doğal Ürünler Pazarı” mağazamızı da açacağız. Biz aktarımızda; Kahramanmaraş’tan kırmızı pul biber, dondurma, tarhana, ceviz, sucuklar, üzüm pekmezi, samsa, pestil, kekik, nane, zeytinyağı ve zahirelik ürünler Giresun’dan fındık, Malatya’dan kuru kayısı çeşitleri, Erzincan’dan kaya tuzu, dut pekmezi, Siirt’ten doğal bal çeşitleri ve ürünleri, Ege bölgesi kuru üzüm, kuru incir ve yurdumuzun dört bir köşesinden doğal yöntemlerle elde edilen organik, çiftçilerin ve köylü kadınlarımızın eliyle çıkardığı ekşi akıtı, salça ve pekmezler, badem, fıstık, kuru yemiş çeşitleri, bir aktarda ve zahirelikçide bulunması gereken ürün çeşidinin artısı Malatya Doğal Ürünleri Pazarı’nda.

İstanbul’un iş ve sanat yaşantısının tanıdık simalarının yaşadığı Beykoz semtinde açılışı görkemli bir tören ile gerçekleşen doğal ürünler pazarında helal sertifikalı Kahramanmaraş dondurması (alpedo) bölgede çok sevildi. Kavacık Mahallesi Okul Caddesi 15/B adresinde faaliyet gösteren Malatya Doğal Ürünler Pazarı’nda her an bir tanınmış simaya rastlayabilirsiniz. Aradığınız kalite uzakta değil yanı başınızda.