Karayolları tarafından 2017 Aralık ayında yapımına başlanılan ve bir türlü bitmek bilmeyen hal kavşağı yarım kalmıştı. Ödenek yokluğu nedeni ile işlemler çalışmalara bir süre ara verilirken kavşakta çalışmalar yeniden başladı.

Gazetemizin daha önce sık sık gündeme getirdiği hal kavşağında çalışmalar bu hafta başladı. Hal kavşağı daha önce Kahramanmaraş Valiliği il koordinasyon kurulu toplantısında da gündeme gelmişti.

Hal kavşağının yapımına 10 gün içinde yeniden başlanacağı belirtilmişti. Karayolları Genel Müdürü  Şenol Altıok, ekonomik sıkıntılar nedeni ile yapımına ara verilen hal kavşağına 10 gün içerisinde tekrardan başlanacağının müjdesini il koordinasyon toplantısında vermişti. Toplantı da, Arsan ve Sanayi kavşaklarına da, Mevsim şartları iyileşince başlanacağı ifade edilmişti.

Altıok, ''Hiç bir ödeneğe bağlı kalmaksızın Göksun Kahramanmaraş yolunun 19 kilometrelik açılmamış kısmını trafiğe açarak,  yeni güzergahı sene sonunda bütünü ile vatandaşın hizmetine sunacaklarını ifade etti. Şenol Altıok toplantıda, ''Hal kavşağındaki çalışmalarımız, yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile hem de mevsim şartları itibariyle ara verilmişti. 10 gün içerisinde hal kavşağında ki çalışmalarımıza yeniden başlayacağız. Öncelikle yan yolları tamamlayıp, trafiğin akışını yan yollara alıp daha sonra ortayı kazacağız. Biz çalışırken yolu vereceğimiz kısımlar şu an ki durumdan daha kötü olmayacak. Biz kazıkları çaktık. Yer altında görünmeyen bir çok imalatı yaptık. Yan yolların asfaltı da dahil yaptıktan sonra sadece kavşaktan dönüşlerle ilgili zaman zaman kısa süreli sıkışıklıklar olacaktır. Arsan ve Sanayi kavşağımızla ilgili proje detayları tamamlandı. Mevsim şartlarının iyileşmesinin ardından buraya devam edilecek. İhale kapsamında oradaki çalışmalarda sürecek. Karayolları genel müdürlüğünün toplam 11 milyon gibi bir borcu vardı yüklenicilere. Bunun tamamına yakını ödendi. İnşallah Mart ayında kadar bunun tamamı ödenecek ve daha hızlı ve tempolu bir çalışmayı temin edeceğiz. Göksun yolu Türkiye'nin, Kuzey Güney yolu için önemli bir güzergah burası. Diğer bölgelerimizde de yoğun çalışmalarımız var. Hiç bir ödeneğe vs. bağlı kalmaksızın Göksun Kahramanmaraş yolunun 19 kilometrelik açılmamış kısmını trafiğe açarak yeni güzergahı sene sonu itibari ile tünellerin aydınlatması havalandırması ile bitirmiş ve hizmete açmış olacağız'' diye konuşmuştu. Bu hafta çalışmalarına başlanan hal kavşağı müjdesi vatandaşları sevindirdi.  Vatandaşlar bir an önce hal kavşağının bitirilmesini bekliyor.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN