Meteoroloji genel Müdürlüğünün 5 günlük hava durumu raporuna göre bugün Ege bölgesinin kuzeyinde başlayan yağışlar Pazar günü Ege bölgesinin tamamında, Akdeniz bölgesinin ve Doğu Karadeniz bölgesinin doğu illerinde etkisini kuvvetli gösterecek.

Yağışlar bölgelere göre değişkenlik gösterecek ve çarşamba gününe kadar devam edecek. 5 günlük hava durumu tahminleri şöyle olacak.

Meteoroloji genel Müdürlüğü Başta Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde bulunan iller için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Özellikle Pazar günü şiddetli yağmurların etkili olabileceğini söyleyen Meteoroloji, yaptığı 5 günlük hava tahmini raporunda sel ve ani su baskınları için vatandaşı uyardı.

Hava sıcaklıklarında fazla bir değişiklik olmayacak. 5 günlük hava durumu hakkında yapılan tahmin raporu şöyle;

8 AĞUSTOS’TA EGE BÖLGESİNDE YAĞIŞ

Bugün sağanak yağış Ege bölgesinin kuzeyinde etkili olacak. Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

9 AĞUSTOS’TA EGE, AKDENİZ VE KARADENİZ BÖLGESİNDE

Pazar günü Ege bölgesinin tamamında, Akdeniz bölgesinde yer alan Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta ve Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağışlar özellikle Artvin ve Rize’de sel baskınlarına sebep olabilir. Bu konuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı gerekli tedbirlerin alınması noktasında uyarılarda bulundu.

10 AĞUSTOS HAVA DURUMU

Kuvvetli sağanak yağışlar Pazartesi günü Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde hakim olacak. Yağışların etkili olacağı iller şöyle;

Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde şiddetli gök gürültülü yağışlar hakim olacak.

11 AĞUSTOS HAVALAR NASIL OLACAK

Salı günü yağışlar Ege ve Akdeniz bölgesini terk edecek. Günün belli aralığında Hatay ve Kahramanmaraş’ta etkisini sürdürecek olan hafif yağışlar, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde etkisini sürdürecek.

12 AĞUSTOS

Çarşamba günü de devam edecek yağışlar sadece Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde etkisini sürdürecek. Diğer geri kalan illerde güneşli geçerken özellikle Güneydoğu, Akdeniz ve Ege bölgesinin iç kesimlerinde hava sıcaklıklarında yükselme görülecek.