9 Ekim günü Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için “Barış Pınarı Hareketı”nın başlatıldığını hatırlatan Habibe Öçal, harekâtın asıl amacının bölgeye barış ve huzur getirmek olduğunu vurguladı. Öçal; “Barış Pınarı Harekatı ile; Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. Dün gerçekleşen ABD yetkilileriyle görüşmede de kazanan Türkiye oldu. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı dış politika hamleleri ve dik duruşu sayesinde ülkemizin istediği olmuş, terör koridoru oluşturulması engellenmiştir. “ ifadelerini kullandı.

Yerli ve yabancı birçok hocaların ve öğrencilerin katıldığı konferansta konuşan Öçal; “Biz iki ayrı devlet olsak da aynı milletin evlatlarıyız. Bunun için her fırsatta biz iki devlet tek milletiz, dedik, diyoruz. Geçen pazartesi onuncusu düzenlenen Türk Konseyi Toplantısı ile bunu biraz daha geliştirdik. Şimdi, diyoruz ki; altı devlet, tek milletiz. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ı da kendimizden ayrı görmedik, görmüyoruz. Hepimiz aynı dili konuşan, aynı dine inanan, tarihi bir, kültürü, medeniyeti bir, 300 milyonluk çok büyük bir aileyiz. Kazak, Kırgız, Özbek, Tacik ve Türkmen kardeşlerimizin de Türkiye’ye aynı nazarla baktıklarını, ülkemizi kendi evleri gibi gördüklerini biliyorum. İnşallah bu ve benzeri gençlik buluşmaları ile aramızdaki muhabbet ve kardeşlik bağlarını daha da perçinleyeceğimize inanıyorum. Bu vesile ile Oş Devlet Üniversitesine tekrar şükranlarımı bildiriyorum.” Dedi.

Kahramanmaraş'ta Tapu ve Kadastro Çalışanları Bir Araya Geldi Kahramanmaraş'ta Tapu ve Kadastro Çalışanları Bir Araya Geldi

Konuşmasında Kahramanmaraş’ı da unutmayan Öçal, hazirunu Kahramanmaraş’a davet etti. Öçal; “ Türkiye’nin lezzet mutfağı Kahramanmaraş’ımız yerli ve yabancı ziyaretçilerini beklemektedir. Yatırım ve seyahat açısından cazibe merkezi olan kahraman şehrimize hepinizi bekliyoruz.” cümleleriyle konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilişim