Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız” Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

Türkiye, Çin’in Wuhan kentinden yayılarak dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını bertaraf etme noktasında Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde Sağlık Bakanlığı ve oluşturulan Bilim Kurulu’nun çalışmalarıyla mücadelesini kararlıkla sürdürüyor. Salgının görülmesiyle birlikte hızlı bir şekilde tedbirlerin alınması ve vatandaşların da tedbirlere uymasıyla Türkiye, diğer Avrupa ülkelerine göre performansıyla umut vadederken, dünyaya örnek oldu. Tedbirlerin neticesinde ise umut verici açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi ve ilk normalleşme adımları atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ise Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamayla Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu 9 ilde seyahat yasağının kalktığını duyurdu. Gelişmeler üzerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesini ve normalleşle adımlarını değerlendirdi. Kahramanmaraş’a giriş-çıkış kısıtlamasının kaldırıldığını belirterek kent halkına seslenen Güvenç, “Hafta sonu ise sokağa çıkma yasağı olmayacak. Ancak bu karar hastalığı bitirdiğimiz anlama gelmiyor. Tedbirlere devam ediyor, 1,5 metre mesafe ve maske uygulamasına özen gösteriyoruz. Tedbir alıp tevekkül edersek İnşallah hep beraber bayramı idrak ederiz” uyarısında bulundu.

“TEDBİR ALIP TEVEKKÜL EDERSEK, HEP BERABER BAYRAMI İDRAK EDERİZ”

Türkiye’nin koronavirüs sürecini oldukça başarılı yürüttüğünü ve Avrupa ülkelerine örnek olduğunu belirten Güvenç, “Çok zor bir süreç yönetiyoruz, dünya zor bir süreç yaşıyor ve hamdolsun dirayetli bir yönetimle, iyi bir takiple bu işi dünyada en iyi götüren ülkelerden birisiyiz. Şuan da Bilim Kurulu’nun kararları ve Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla normalleşme adına bazı adımlar attık. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu yeni dönem, tabi ki eski bildiğimiz normalleşme değil, yeni dönemin normalleşmesi. Bunu kabul edip AVM’ye mi gittik, mümkün mertebe en az sürede işimizi göreceğiz. Normalleşme programımız gereği kahraman şehrimize giriş-çıkış kısıtlaması kaldırıldı. Aynı zamanda hafta sonu ise sokağa çıkma yasağı olmayacak. Ancak bu karar hastalığı bitirdiğimiz anlama gelmiyor. Yeni dönemde kurallara ve tedbirlere azami dikkat etmeli, sosyal mesafeyi korumalı, maskelerimizi iş yerlerimizde ve sokaklarda takmayı ihmal etmemeliyiz. Tedbir alıp tevekkül edersek İnşallah hep beraber bayramı idrak ederiz” dedi.

“BEYAZ ÖNLÜKLÜLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve ‘beyaz önlüklüler’ olarak nitelediği sağlık çalışanlarına teşekkür eden Güvenç, “Bu zor süreci çok iyi yöneten Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve bütün beyaz önlüklü sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bu yana ki aslında ondan çok önce başladı. Ocak ayında ilk Bilim Kurulu kuruldu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri almaya başladı. O günden bu güne kadar hekimlerimiz de uyumadan, mesai kavramı tanımadan, evlerine gitmeden büyük bir fedakarlıkla bu süreci en iyi şekilde yöneten ülkelerden biri konumuna geldik. Bu şartlarda bile ülkemizin, devletimizin böyle bir mücadeleyi yürütecek kapasitede olması, böyle örnek bir mücadele yürütmesi insan olarak, vatandaş olarak bizlere gurur veriyor” ifadelerini kullandı.

Güvenç ayrıca hemşirelerin de 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutlayarak, “Koronavirüsle mücadele sürecinde tüm sağlık çalışanlarımız gibi hemşire kardeşlerimiz de büyük özveri göstererek adeta destan yazmışlardır. Bu vesileyse bütün hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim